En favicon är den ikon som du ser i webbläsarens fönster och som ändras beroende på vilken sida du besöker. Lägger du en webbplats som bokmärke så ser du även favicon och webbplatsens namn. Oftast används företagets logotyp som favicon, vilket kan skapa ett mer professionellt intryck hos besökarna.
favicon-quickbutik

Så här laddar du upp en favicon i din butik:

1. Navigera till Inställningar > Varumärke, klicka på Öppna.
  2. Lokalisera Logotyp och klicka på Lägg till favicon / Ändra favicon. Vi rekommenderar format 130x130px.
  3. Klicka på Spara ändringar.
Vill du använda dig av olika favicons till olika teman så är detta möjligt. Du behöver då ladda upp en favicon direkt i temat du önskar ändra det för.

Så här laddar du upp en favicon för ett specifikt tema:

1. Navigera till Utseende > Tema > Anpassa Tema i din kontrollpanel.
  2. Beroende på tema så finner du favicon under flikarna Headersektion, Allmänt, Övrigt. Vi rekommenderar format 130x130px.
  3. Säkerställ att ”Använd favicon” är i kryssat.
  4. Välj och ladda upp din bild.
  5. Tryck Spara.

Har du inte en favicon?

Med hjälp av en gratistjänst kan du enkelt skapa din egen favicon: