Med funktionen Kundgrupper kan du skapa olika grupper med speciellt anpassade priser åt dina kunder. En användbar funktion för dig som säljer business to business (B2B). Du kan sälja både till privatkunder, återförsäljare och skapa t.ex. en kundklubb med förmånliga erbjudanden. Detta görs genom att kombinera funktionen Inloggningskonto och Kundgrupper så att inloggade kunder som du lagt till i en kundgrupp kan visas andra priser, sortiment, betalsätt och fraktsätt.

Så här kommer du igång med kundgrupper:

1. Säkerställ att du aktiverat funktionen Inloggningskonto.
  2. Navigera till Inställningar, lokalisera Kundgrupper och aktivera funktionen via switch-knappen.
  3. Klicka på Kunder i din kontrollpanel.
  4. Klicka på knappen Kundgrupper och därefter på Skapa kundgrupp.
  5. Skriv in ett namn på din kundgrupp, och eventuellt en beskrivning för att förenkla hanteringen.
  6. Klicka på Spara.
  7. Du lägger nu till en kund i gruppen genom ditt kundregister. Du navigerar dit på ett av tre sätt:
    1. I översikten kan du klicka på kundikonen i listan med kundgrupper.
    2. Klicka på redigeringsikonen för kundgruppen och därefter på kundikonen(längst ned).
    3. Klicka på Kunder från din kontrollpanel.
  8. När du klickat dig till kundregistret så kan du filtrera efter kunder och klicka på Sök.
  9. I listan kan du välja att klicka på en kund och sedan +lägg till i kundgrupp.
  10. Välj vilken kundgrupp om du har fler och Spara.
  11. Nu har du skapat en kundgrupp och lagt till en kund i den.

Anpassa dina kundgrupper

När du skapat en eller flera grupper så kan du anpassa möjligheterna för dessa genom att t.ex: