Har du en produkt med t.ex. olika storlekar och färger så kan du använda dig av funktionen Val & varianter. Det gör att kunden enkelt kan välja rätt färg och storlek på produkten.

Du kan skapa maximalt fem stycken val (exempelvis Storlek, Färg, Material) och ett obegränsat antal varianter (exempelvis Medium, Blå, Bomull).

Observera att varje möjlig kombination av produktval utgör en egen variant, med sitt eget pris och saldovärde.

Skapa produkt med val & varianter:

1. Navigera till Produkter i ditt kontrollpanel.
  2. Tryck + Skapa produkt.
  3. Fyll i titel och pris.
  4. Bocka i Lägg till under ”Val & varianter
  5. Ange produktvalet t.ex ”Färg” och sedan varianten i fältet bredvid (Exempelvis Blå). Ska du ha flera varianter så kan du trycka på Enter efter att du skrivit en variation, för att sedan skriva in ytterligare en variant och trycka på Enter, och då skapas flera varianter.
  6. Tryck ”+Nytt produktval” om du önskar fler produktval (t.ex om du önskar val för Storlek också).

produktval

Så här skapar du fler val & varianter för en redan existerande produkt:

Om du redan har en produkt med val & varianter är det är också möjligt att skapa fler.

1. Navigera till Produkter i din kontrollpanel
  2. Tryck på Redigera för produkten du önskar ha fler val och varianter på.
  3. Under dina val & varianter så finns en knapp som heter Hantera Produktval. Tryck på denna.
  4. Under Skapa ny Produktval så anger du det Val du önskar ha, och till höger om denna så anger du en valmöjlighet.
  5. Tryck på Spara och du har nu skapat ett nytt Val och en ny Variant för produkten.

skapa-fler-val-varianter-for-en-redan-existerande-produkt

Såhär skapar du fler varianter till ett befintligt val:

Om du redan har en produkt med val & varianter så är det möjligt att lägga till fler varianter till dina val.

Du måste inte skapa alla variantkombinationer manuellt. Är din produkt exempelvis en tröja som du har fått en ny färg till kan du lägga till den nya färgvarianten och automatiskt koppla den till produktens befintliga storlekar.

1. Tryck på knappen Skapa ny Variant
  2. Under produktvalet som du vill att det automatiskt ska skapas nya varianter till (exempelvis ”storlek” i detta fallet) så trycker du på välj: alla som du finner under fältet för produktvalet (Storlek).
  3. Nu ser du att ditt andra produktval har en stort fält under sig, och där kan du skriva i din nya variant (exempelvis färgen som är ny) och ange pris. Tryck sedan på Spara.
  4. Klart! Nu har den nya produktvarianten (färgen) skapats som variation med alla de kombinationer av varianter som fanns i andra produktvalet (storlekar)!

varianterskapamass

Tips!

Visste du att du kan koppla bilder till dina produktvarianter? Detta gör det möjligt för besökaren att se den rätta bilden för produktvarianten. Läs mer om hur du ställer in det här.