För att komma igång med din webbutik behöver du att utföra följande:

1. Lägga till en eller flera produkter (produkter du önskar att sälja)
  2. Aktivera betalsätt (hur vill du dina kunder ska kunna betala i butiken?)
  3. Välj ett tema (hur ska din butik se ut för att bäst sälja dina produkter)

Lägga till en eller flera produkter

En butik utan produkter är inte rätt bra, eller hur? Låt oss komma igång med att skapa produkter, för det är hur enkelt som helst!

1. Navigera till ”Produkter” i ditt kontrollpanel.
  2. Klicka på ”+ Skapa Produkt”.
  3. Lägg till en titel, pris (inkl. moms) och bilder. Text om produkten går också bra att skriva redan nu.
  4. Tryck ”Spara Produkt”.
  5. Du kan nu lägga till flera detaljer som lagersaldo, varianter, synlighet med mera.
  6. Vill du snabbt skapa en ny produkt igen, kan du klicka på ”+” ikonen överst för att skapa en ny produkt igen.

Aktivera betalsätt

Att få betalt för produkter som säljs i sin webbutik görs genom betalsätt som kopplas på butiken. Quickbutik erbjuder kopplingar till de främsta betalmetoderna, som inte bara du kan vara bekväm med att få betalt från men som också känns tryggt för dina kunder att vilja betala dig. Dessa är följande: Klarna Checkout, Payson Checkout, Swish, PayPal Express Checkout och Stripe.

Förutom att aktivera någon av de ovanstående betalsätten, kan man i Quickbutik också lägga till egna betalsätt som möjliggör att t.ex ”Betala på fysisk plats” eller ”Betala med Swish”.

1. Navigera till ”Inställningar” > ”Betalsätt”.
  2. En översikt över betalsätt visas nu. Klicka ”Läs mer” för att veta mer om betalsättet på betalleverantörens och ”Aktivera” för att påbörja aktiveringen.
  3. Fyll i obligatorisk information vid aktiveringen för att säkerställa en rätt koppling.
  4. Betalsättet har nu aktiverats och är nu smidigt integrerat i din butikskassa!

Välj tema

En webbutik med bra produkter och dålig design hänger inte ihop. Hur din webbutik ser ut kan vara avgörande för dina potentiella kunder att handla från dig. Med Quickbutik har du möjlighet att välja bland en rad förberedda teman som är responsiva (vilket betyder att de ser utmärkt ut i alla enheter), användarvänliga och som sätter dina produkter i rampljuset.

För att välja ett tema till din webbutik:

1. Navigera till ”Utseende” > ”Tema”.
  2. Välj ”Prova nytt tema”.
  3. Du ser nu din egen webbutik och till vänster finns nu en sidomeny med en rad olika teman att välja emellan.
  4. Klicka på ”Prova” för ett tema och få direkt en känsla av hur din webbutik kan se ut med nya temat! Du har också möjlighet att klicka på de olika skärmstorlekarna överst för att se hur din webbutik ser ut i olika enheter.
  5. När du har bestämt dig är det så enkelt som att klicka ”Använd”. Klart!

Quickbutik - Prova nytt tema - Sidomeny

Du har möjlighet att anpassa ditt tema med antingen förberedda temainställningar som finns under ”Anpassa tema” eller också välja att helt själv ändra i all kod som din webbutik använder.

I din Quickbutik har du möjlighet att redigera i HTML, CSS och JavaScript kod genom att klicka på ”Tema” > ”Kod under huven”. Därefter kan du fritt välja att öppna i filer som finns i väljaren. När du har gjort en ändring dyker ”Spara” knappen upp som du kan spara med – Psst.. ctrl+s (cmd+s) går också bra!