Hur tryggt är det att handla i din webbutik?

Säkerheten i din webbutik har en avgörande betydelse för din framgång, många konsumenter är idag rädda för att bli lurade. Det är därför viktigt att din webbutik framstår som trygg och säker att handla ifrån. Som allt annat, är det väldigt beroende på bransch och sin målgrupp när man ska definiera vad som känns tryggt. Här kommer dock några allmänna tips och alternativ på vad man kan göra för att förmedla trygghet i sin butik:

Förmedla trygghet genom

  • Kontaktuppgifter –  Genom att vara tillgänglig för dina besökare och visa att du vill att de ska höra av sig till dig om det är något som de undrar över eller tycker är bra eller mindre bra.
  • Betalsätt – Visa att du tycker säkerheten för betalningar som dina besökare gör, är viktigt genom att erbjuda till exempel populära betalsätt som de känner igen – Det kan vara Klarna, Payson eller andra stora aktörer som erbjuder en radvis sätt att betala; kort,  faktura, internetbank, direktbetalning också vidare. Ett bonustip är att visa betalsättens ikoner i antingen sidhuven eller sidfoten – så att de finns på samtliga sidor i din webbutik.
  • Trygghetssymboler – Försök att hela tiden arbeta med och visa upp dina trygghetssymboler. Har du inga, så kan du själv designa några som visar dina budskap i ett annat format. Exempel kan här vara 100% nöjd eller garanterad leverans inom 1 vecka. Det är oftast ett billigare alternativ än att köpa sig till trygghetsmärken som t.ex Trygg E-handel eller Certifierad E-handel som bara hade varit en dyr kostnad för dig som har ett mindre företag.
  • Tidigare kunder – Har du haft kunder? Be dina kunder att berätta om deras upplevelse, det är gratis och oftast så om du har levererat en bra service vill kunder gärna skriva gott om dig. Ha recensioner på din webbsida, men ännu bättre är det att be dem att berätta om deras upplevelse på populära recensionssidor som finns idag, t.ex Reco eller Trustpilot.
  • Sociala medier & webbutiken – Är du aktiv på sociala medier, som t.ex Facebook? Lägg till Facebook-widget i webbutiken under ett valfritt (men välbesökt ställe) t.ex om oss, startsidan eller annan undersida. Detta signalerar tecken på att din webbutik är aktuell och uppdaterad.
  • Fysisk butik – Om du har en fysisk butik – så glöm inte att erbjuda betalning och uthämtning i din butik. Det kommer visa dina besökare att ni är etablerade och att den finns en fysisk verksamhet bakom er webbutik. Tryggt!
  • Information i din webbutik – Genom att ha bra produktbeskrivning som berättar om dess syfte och användningsområde på ett naturligt sätt som inte känns klippt och klistrat från leverantören – ihop med bra produktbilder kommer det att ge en ökad känsla av trovärdighet och pålitlighet.
  • Produktbetyg – En ny kund som kan se betyg/recensioner för den enskilda produkten, kan bidra till snabbare försäljning.

Det finns såklart otroligt mycket man kan justera för att bygga upp en känsla av säkerhet i sin butik, detta var endast några få exempel, men en bra utgångspunkt att tänka på – så att man på längre sikt kan bygga upp trygghetsvärdet för sitt varumärke.