christmas-shopping-keyboard

 

Högtider, något alla e-handlare bör utnyttja!

E-handeln har idag mycket att hämta från högtider och andra speciella tillfällen, precis som för de fysiska butikerna som kör med bl.a. mellandags rea. Den som lyckas med timing och har relevanta produkter för högtider samt speciella tillfällen har mycket merförsäljning att hämta.

Som butiksägare på nätet gäller det att ta vara på samtliga relevanta högtider, genom att planera in relevanta kampanjer, erbjudanden eller liknande. Det behöver inte vara något stort utan kanske bara några produkter från ditt sortiment som du kan relatera till högtiden och erbjuda en rabatt på?

Eller, så kan man marknadsföra befintliga varor som till exempel ett presentkort. Börja marknadsföra och se högtiderna som ett tillfälle där du kan driva merförsäljning genom just presentkorten. Det är viktigt att använda alla förutsättningar som ges för att maximera effekten och anpassa ditt budskap efter högtiden som du marknadsför.

Följande är några exempel på hur du kan förbereda dig:

  • Ta reda på vilka olika nationella och etniska grupper som finns i ditt närområde. Du kan till exempel finna statistik hos: Kommunen, Länsstyrelsen eller Statistiska Centralbyrån.
  • Använd multikulturell almanacka för att se vilka högtider du tror kan passa din målgrupp.
  • Bli inspirerad av utlandet. Det finns traditioner i USA, tillräckligt vanliga i Sverige, som också kan användas för din webbutik – bland annat Black Friday och Cyber Monday.
  • Våga fråga dina kunder, vad vill de köpa för produkter och till vilka högtider.
  • Gör en tidsplan i början av året för vilka högtider du tror din målgrupp uppskattar mest.
  • Jämför de olika satsningarna och se vilka du tjänar mest på att införa, utgå därifrån året efter.

Jul, mellandagar och påsk – Högertider inom e-handel då det finns extra stor potentiell till att öka din handel på grund av den ökade efterfrågan. Det bör under dessa perioder vara naturligt för ditt företag att köra med långvarig marknadsföring samt erbjuda rabatter till dina kunder. 

Försäkra dig alltid om att du är relevant och aktuell med budskapen du använder när du kommunicerar med dina kunder.

Lycka till!