Med funktionen Kundgrupper kan du enkelt erbjuda specifika rabatter exklusivt till vissa kundgrupper. När en kund som tillhör en viss kundgrupp loggar in i butiken med sitt inloggningskonto, kan de ha tillgång till rabatter som inte finns tillgängliga för övriga kunder. En bra lösning för dig som t.ex. vill skapa kampanjer specifikt för återförsäljare, B2B-kunder eller för dig som driver kundklubb

Så här lägger du till en rabatt specifikt för en kundgrupp:

1. Skapa rabatten via Kassa > Rabatter > Skapa rabatt med tillhörande information mm. och klicka på switch-knappen så att den blir grå/vit för att dölja rabatten.
  2. Navigera till Inställningar > Kundgrupper.
  3. I översikten hittar du sex ikoner vid varje kundgrupp. Klicka på Antal aktiverade rabatter specifikt för denna kundgrupp.
  4. Du kommer nu till en översikt över rabatter aktiverade för valda kundgruppen.
  5. Välj en rabatt i väljaren och klicka på knappen Aktivera för kundgrupp. Observera att endast dolda rabatter kan aktiveras för en specifik kundgrupp.
  6. Klar. Rabatten är nu aktiverad för den specifika kundgruppen.

Hur exkluderar jag kundgrupper från en rabatt/kampanj?

Har du skapat en rabatt som du inte vill att dina kundgrupper ska ha tillgång till så kan du exkludera kundgrupper från rabatten. Något som kan vara för dig som redan lagt till en prisreduktion för en kundgrupp.

Så här exkluderar du en kundgrupp från en specifik rabatt:

1. Navigera till Kassa > Rabatter och klicka dig in på en aktiv rabatt.
  2. Klicka på + Exkludera kundgrupper under valfria regler och i rutan som sedan visas kan du välja den specifika kundgruppen du vill exkludera från rabatten.exkluderakundgrupp
  3. Klar. Kundgruppen är nu exkluderad från rabatten.

Bra att veta:

Rabatter avsedda för specifika kundgrupper kan inte visas som nedsatta priser direkt i butiken. Rabatten tillämpas vid kassan. Det är därför bra att informera kundgruppen om detta.