Funktionen Inloggningskonto kan vara bra för dig som har återkommande kunder. De kan då logga in i din butik för att se sina leveransuppgifter, beställningshistorik eller status för lagda ordrar. Dina kunder väljer att skapa ett inloggningskonto i kassan när de genomför sitt köp. Du kan själv även bestämma om du vill att besökare ska kunna skapa ett konto.

Så här aktiverar och anpassar du funktionen:

1. Navigera till Inställningar > Inloggningskonto, klicka på switch knappen för att aktivera.
  2. Klicka sedan på Öppna för att göra dina egna inställningar.
  3. I fältet Meddelande vid inloggning kan du anpassa vad som visas för kunden när de ska logga in.
  4. Du kan sedan välja om du vill att en besökare ska kunna skapa ett konto i butiken utan att handla genom att bocka i Tillåt besökare att skapa konto.
  5. I fältet Meddelande vid skapa konto kan du anpassa vad som ska visas för besökaren när de skapar sitt konto.
  6. I fältet Meddelande anpassar du vad som ska visas efter dina kunder loggat in på sitt konto.
  7. Klicka på Spara ändringar. Nu är du klar och dina kunder och/eller besökare kan skapa ett konto i din butik.

Skapa inloggningskonto till en kund som redan lagt sin order

Om en kund redan genomfört en beställning och önskar att skapa ett inloggningskonto behöver du göra det åt dem genom att:

1. Klicka på deras e-postadress inne på beställningen och sedan på knappen +skapa inloggningskonto.
  2. Inloggningsuppgifter skickas automatiskt till kundens e-post när du klickat på knappen. Mejlet inkluderar kundens e-postadress, ett lösenord och en direktlänk för att logga in i din butik.

Kunder med inloggningskonto

För att se vilka av dina kunder eller besökare som har skapat ett konto gör du så här:

1. Navigera till Inställningar > Inloggningskonto och klicka på Öppna.
  2. Klicka sedan på den blå knappen ”Visa kunder med inloggningskonto”.

Ändra e-postadress för en registrerad kund

Kundens konto är låst till den e-postadress som skapats. Det är inte möjligt att ändra e-postadressen för ett specifikt konto. Du kan däremot ändra e-postadress på en befintlig beställning. I samband med detta kommer det också att skapas en ny kund/konto med den e-postadressen.

Bra att veta

• Quickbutik är anpassat till både business to consumer (B2C) och business to business (B2B) försäljning. Genom att kombinera Inloggningskonto tillsammans med Kundgrupper (prisplan Pro) kan du anpassa butiken specifikt för återförsäljare, B2B-kunder eller en kundklubb.