Momssatsen för fraktkostnaden avgörs utav momssatsen för produkterna i beställningen. Som standard för er butik så har fraktkostnaden en fast momssats som ni kan ange/ändra under Inställningar > Allmänt i er kontrollpanel.

Om ni säljer produkter med olika momssatser och där era beställningar kan innehålla olika så kan ni ställa in så att räknas det ut proportionellt. Det kan ni göra genom att följa stegen nedan:

1. Navigera till Inställningar > Allmänt.
2. Kryssa i rutan vid Beräkna moms på frakt proportionellt som ni kan se på bilden nedan.

3. Klicka på Spara ändringar och sen är det klart.