seo-content

Texter i din webbutik med sökmotorer i åtanke!

Att skriva bra texter till din webbutik, är inte alltid så lätt som det låter. Det är mycket som man inte tänker på både när det gäller för dina besökare och för dina sökmotorer. Det många glömmer är att sökmotorn inte är lika smart eller förstår innehållet på samma sätt, som dina vanliga besökare kan. En vanlig person förstår påhittade ord eller synonymer som vi rätt ofta faktiskt använder, det gör inte sökmotorn.

Det finns många undersökningar på hur man ska gå till väga när man skriver sökmotoroptimerad text och det finns många myter på nätet som kan göra det väldigt förvirrande som till exempel ”Keyword density”, som är ett gammalt mått som man använde på äldre sökmotorer än Google.
Sedan finns det ”keyword stuffing” som brukar vara det vanligaste tipset, vilket innebär att mata dina texter fulla med ett sökord. Det duger bara inte för Google är idag mycket smartare än vad sökmotorer har varit och nu Google (samt andra sökmotorer) förstår bättre och bättre innehåll och blir därmed bättre att hålla koll på kvalitet och relevans.

För att snabbt få en idé om vad det är Google uppskattar och ser som text med bra kvalitet, se till att ha:

  • Relevant & unikt innehåll ( helst specifikt för just din webbutik).
  • Bra struktur i texten.
  • Upprepa inte fraser i din text.
  • Sökord du vill få position på (ranka) i sin exakta form.
  • En text där du har kontrollerad stav- och språkfel, annars förstår Google det som en text av mindre kvalitet.

Tänk på ditt sökord medans du skriver dina texter och gör det så intressant som möjligt för läsaren.

Samma regel gäller förstås som när du skriver texter generellt. Det är många som tror att texterna behöver vara korta och kärnfulla, men det stämmer inte alltid. Bara för du har en lång text behöver det inte betyda att din text är mindre värdefull för Google, utan tvärtom älskar Google lite längre texter för att utvärdera kvalitén ytterligare och ha mer relevans.

Lycka till!