Du kan välja att antingen ha en fast momssats för frakten eller att det ska beräknas proportionellt och baseras då på innehållet av beställningen.

Så här ställer du in en fast momssats för frakt:

1. Navigera till Inställningar > Allmänt.
  2. Lokalisera avsnittet för Moms och bocka i rutan Aktivera för frakt.
  3. Ange momssatsen i fältet som kommer upp för frakt.
  4. Klicka på Spara ändringar.

Så här ställer du in att momsen ska beräknas proportionellt:

Om du säljer produkter med olika momssatser kan dina beställningar innehålla olika momssatser. Du kan då välja att ställa in att det ska räknas ut proportionellt. Momssatsen för fraktkostnaden avgörs då utav momssatsen för produkterna i beställningen.

1. Navigera till Inställningar > Allmänt.
  2. Lokalisera avsnittet för Moms och bocka i rutan Aktivera för frakt.
  3. Kryssa i rutan för Beräkna moms på frakt proportionellt enligt bilden nedan.
    När du bockar i detta så används inte den fasta momssatsen i fältet Frakt längre.
  4. Klicka på Spara ändringar.