Absolut kan du lägga till en chattfunktion till din butik, dock så behöver man göra detta med hjälp av en extern tjänst. Det finns flera olika tjänster som du kan använda till din butik och ett exempel kan vara Tawk.to. Nedan har vi gjort en guide för hur man aktiverar Tawk.to i sin butik. Dessa steg bör mest troligen vara desamma för vilken chattfunktion du än väljer.

Aktivera Tawk.to chattfunktion i din butik:

1. Navigera till www.tawk.to
  2. Tryck på knappen Sign up som du finner i översta högra hörnet.
  3. Fyll i formuläret och välj sedan språk till din chatt.
  4. Du ska sedan få tillgång till en kodbit, kopiera denna.
  5. Gå till Inställningar i din Quickbutiks kontrollpanel och lokalisera Egna Scripts. Aktivera och öppna denna.
  6. Klistra in kodbiten i Body, det andra textfältet. Tryck på Spara.
  7. Klart! Du ska nu ha chatten i din butik.

Tips

Om du önskar ändra hur lång tid det tar innan kunden automatiskt får ett automeddelande via chatten, vad det är för meddelande de får samt bild/avatar för meddelandet så navigerar du till Admin i kontrollpanelen för Tawk.to och sedan väljer du Triggers. Du får då möjlighet att ändra dessa inställningar där.