Det går bra att ladda upp en video eller ett filmklipp på startsidan eller i en produktbeskrivning. Det krävs dock att videoklippet är uppladdad på Youtube, Vimeo eller någon liknande tjänst. Då kan du ”bädda in” den på startsidan.

Vad är en inbäddad kod?

Att bädda in innebär att du med hjälp av en kod kan få material som en video att visas direkt på den sida du gör inbäddningen på. Se här hur du enkelt kan göra detta på exempelvis Youtube.

Bra att veta

Koden som du klistrar in behöver vara responsiv för att den ska anpassas till olika enheter. Om koden har en fast bredd angiven gör detta att den vill hålla i bredden oavsett enhet. Säkerställ därför att du använder dig av procent istället för px i HTML koden.

Embed responsively är en gratistjänst som kan hjälpa dig att få en responsiv video.

Lägg till ett videoklipp på startsidan:

1. Navigera till Utseende > Tema > Anpassa tema
  2. Klicka på Startsida och lägg till Egen sektion.
  3. Klistra in den inbäddade koden.
  4. Klicka på Spara.

Lägg till ett videoklipp i en produktbeskrivning:

1. Navigera till Produkter och klicka på pennan bredvid den produkt du vill redigera.
  2. I fönstret för produktbeskrivning, klicka på Infoga video och välj Inbäddad kod.
  3. Klistra in koden och klicka på Infoga och därefter på Spara.