Det kan vara bra att visa ditt instagramflöde i din butik då detta kan göra att kunder börjar följa dig. De kan då få uppdateringar om din butik och produkter direkt genom Instagram. Detta kan också göra så att följarna blir påminda om att din butik finns och även får inspiration att köpa en produkt som du lagt ut en bild på i Instagram.

För att lägga till ditt Instagramflöde i din butik så behöver du använda dig av någon av dessa tjänster: Snapwidget eller Lightwidget. Snapwidget erbjuder olika sorters widgets där vissa är helt kostnadsfria att använda medan några är mot månadsbetalning, medan Lightwidget erbjuder widgets mot en engångsbetalning på 10$.

Så här gör du för att använda Snapwidget:

1. Skapa ett inlogg genom att trycka på Get a Free Widget.
  2. Tryck på knappen Choose a Service och välj därefter Instagram
  3. Välj en layout för hur du vill att ditt instagramflöde ska visas i din butik. Notera att inte alla dessa layouter är responsiva, vilket är en inställning du behöver om du vill att instagramflödet ska se bra ut i alla enheter.  Tryck sedan på Configure Widget.
  4. Fyll i formuläret som dyker upp och därefter så trycker du på Get Widget.
  5. Du får nu en kod som du ska kopiera och klistra in enligt instruktionerna längre ner.

Så här gör du för att använda Lightwidget:

1. Skapa ett inlogg genom att trycka på Continue with Instagram
  2. Sidan kommer be om en Authorization Request, acceptera denna.
  3. Fyll i formuläret som dyker upp, välj hur du vill att din widget ska se ut.
  4. Tryck på Preview när du har gjort några ändringar och vill se dessa i förhandsgranskaren.
  5. Tryck på Get Code när du känner dig nöjd.
  6. Du får nu en kod som du ska kopiera och klistra in enligt instruktionerna nedan.

Så här lägger du in din widget i ditt tema:

Navigera till Utseende > Tema > Anpassa tema > Startsida i din kontrollpanel i Quickbutik.

1. Lägg till ny sektion av typen Egen sektion.
  2. Klistra in kodbiten du har fått från tjänsten.
  3. Spara och det ska vara klart!