Med vår integration till nShift och Klarna Shipping Assistant kan du erbjuda dina kunder att välja utlämningsställe direkt i kassan. Dina fraktsätt kommer att visas direkt i Klarnas widget.

Detta behöver du för att kunna erbjuda Klarna Shipping Assistant:

• Prisplan Pro för din butik.
  • Klarna Checkout aktivt i butiken.
  • Ett konto hos nShift samt inloggningsuppgifter till nShift Delivery.

Så här aktiverar du det:

Det är i din kontrollpanel hos nShift som du skapar din fraktcheckout med de olika fraktalternativ du vill erbjuda. Även priser, eventuella krav på kundtyp m.m. ställs in i samband med detta. Hur du ställer in det hos nShift kan du läsa om här.

I butiken utför du sedan följande:

1. Navigera till Inställningar > Fraktbokningar via nShift.
  2. Under fraktcheckout kryssar du i nShift via Klarna.
  3. I fältet Fraktcheckout ID anger du ditt Delivery Checkout ID.
  4. Klicka på Spara & verkställ.

Bra att veta

• Använder du KSA så kommer fraktsätten som du skapar i butiken döljas i kassan. Istället visas de fraktsätt som du skapat hos nShift direkt i Klarnas del av kassan. Butikens egna fraktsätt kommer fortfarande att visas för andra betalsätt än Klarna, för varukorgar som endast innehåller digitala produkter samt som säkerhet ifall nShift/Klarna inte kan laddas in.
  • Har du en rabatt i butiken som erbjuder fri frakt behöver du lägga in en parameter för detta hos nShift. Där anger du free_shipping som namn, Boolean som typ och standardvärde false.