Har du Klarna som betalsätt i din butik idag och vill uppdatera till Klarna Global?

För att göra detta så behöver du navigera till Kassa > Betalsätt och sedan lokalisera Klarna. I betalsättet för Klarna ska du nu kunna se en knapp som lyder ”Aktivera Klarna Global”. Tryck på knappen och din ansökan om migrering till Klarna Global är påbörjad. Därefter behöver du enbart invänta ett mail från Klarna som meddelar att din ansökan är färdig och du har fått Klarna Global till din butik. Hur lång tid det kan ta för att få Klarna Global aktiverad till din butik beror på Klarna och deras belastning.

Du behöver alltså inte göra mer än att trycka på knappen och sedan invänta mailet från Klarna med godkännande och vidare instruktioner. När din uppdatering till Klarna Global är godkänd och aktiv i din butik så kommer du få nya inloggningsuppgifter till din kontrollpanel hos Klarna.

Observera

När uppdateringen till Klarna Global är klar så kommer du behöva att manuellt hantera de beställningar som gjorts med den tidigare versionen av Klarna (V2). Du behöver då logga in i den tidigare kontrollpanelen för Klarna och se till att dessa beställningar blir manuellt hanterade (exempelvis fakturering och återbetalning). När dessa sedan är behandlade så behöver du inte tänka på detta mer, utan alla nya beställningar betalda med Klarna Global kommer du kunna hantera genom Quickbutik som vanligt.