Klarna har valt att inte längre att stödja Klarna Checkout v2, den tidigare versionen av Klarna Checkout. Detta kommer succesivt att fasas ut. Därför behöver du ansöka om Klarna Checkout Global (v3) om du inte redan kommit igång med det.

Så här går processen till:

 1. Du aktiverar Klarna Checkout Global (v3) – samtidigt som du har kvar befintliga Klarna Checkout v2 i butiken.
 2. För dina kunder som kommer till butikens kassa, så kommer Klarna Checkout alltid att vara igång under processen. När Klarna Checkout v3 aktiveras så ersätts V2 med V3 automatiskt i kassan – vilket gör att du kan ha båda kopplingar till v2 och v3 igång men ändå syns bara senaste versionen i kassan ut mot dina kunder.
 3. När du börjar få beställningar via Klarna Checkout Global (v3) och hanterat klart de beställningar som varit via Klarna Checkout v2, kan du nu säkert avaktivera Klarna Checkout v2 i butiken.

Så här gör du i Quickbutik:

 1. Gå till Kassa > Betalsätt för din översikt över betalsätt i butiken.
 2. Under sektionen ”Aktivera betalsätt” letar du fram Klarna Global Checkout (v3) och väljer Aktivera direkt.
 3. Fyll i dina uppgifter och tryck Aktivera. Ansökningsprocessen för Klarna v3 har nu börjats och du behöver inte göra mer just nu.
 4. När Klarna Checkout Global (v3) har aktiverats i kassan får du ett meddelande om detta. Du bör nu kunna se två aktiva kopplingar till Klarna, v2 och v3 under Kassa > Betalsätt.
  Detta är helt rätt och härifrån kommer alla kunder att gå via Klarna Checkout v3 istället för v2.
 5. Du kan avaktivera v2 så snart du har hanterat alla beställningar som varit genom v2. Eftersom att detta inte påverkar dina kunder utåt, kan du avaktivera detta när som helst.

Med Klarna Checkout v3 kommer prisändringar, nya features som löpande släpps av Klarna och möjligheten att sälja till flera länder med samma valuta/andra valutor etc. att vara tillgängligt.

Vanliga frågor och svar

 • Måste jag uppgradera min Klarna Checkout?
  – Ja, det är ett måste om du vill fortsätta med Klarna som betalsätt. Klarna Checkout v2 kommer att sluta fungera efter den 31 oktober 2020.
 • Hur lång tid tar det att uppgradera?
  – Det beror på hur länge Klarna tar på sig att slutföra just din ansökningsprocess. Tiden det tar bör dock inte påverka dina kunder, då du kör Klarna v2 tills Klarna v3 aktiveras.
 • Hur fungerar utbetalningar för Klarna Checkout Global (v3)?
  – Det fungerar på samma sätt som för Klarna Checkout v2. Du kan dock se det som en helt ny process (som att man blir kund första gången hos dem) till en början, det vill säga att Klarna behöver aktivera utbetalningar för just v3 och att det vid första gången kan dröja längre än när hela ansökningsprocessen är igång och klar.
 • Vilka priser gäller för Klarna Checkout Global (v3)?
  – Med v3 är det en ny prissättning som gäller och finns att läsa mer om här. Har du haft andra priser eller eget avtal för Klarna Checkout v2, så rekommenderar vi att ni kontaktar Klarna på egen hand och hör med dem om möjligheten att föra över prissättningen till nya versionen – detta sköts då utanför Quickbutik och man aktiverar Klarna Checkout Global (v3) via eget avtal istället.

Var detta till hjälp?