När du har aktiverat kopplingen så kan du välja hur kopplingen ska fungera. Det finns möjlighet att använda automatisk synkronisering av lagersaldo, nya produkter samt produktändringar men även manuella handlingar.

Inställningar för automatisk synkronisering:

Väljer du att aktivera en av nedanstående inställningar i kopplingen så sköts synkroniseringen automatiskt, löpande.

Synkronisera lagersaldo automatiskt

Välj om du önskar att lagersaldo ska synkroniseras automatiskt, löpande mellan Quickbutik och Zettle. Detta sker både när lagersaldo justeras efter en beställning samt vid manuella lagerförändringar.

När du aktiverar inställningen första gången kommer dina lagersaldo i butiken att synkroniseras till Zettle. Detta för att ha samma startpunkt för dina lagersaldo både i butiken samt hos Zettle.

Synkronisera nya produkter till Zettle

Välj om du vill att nya produkter som skapas i webbutiken automatiskt skapas hos Zettle. Detta så länge produkten inte redan finns (matchas på artikelnummer).

Synkronisera produktändringar automatiskt till Zettle

Välj om du vill att produktändringar som görs i butiken automatiskt ska synkroniseras till Zettle.

För att produkterna ska kunna synkronisera löpande mellan Quickbutik och Zettle behöver de först kopplas ihop. Detta görs genom att man skickar alla produkterna från Quickbutik till Zettle. Produkterna som redan finns i butiken och Zettle med samma artikelnummer kommer inte skickas över på nytt, utan de kommer att kopplas ihop.

Följande produktinformation synkroniseras till Zettle:

• Produkttitel
  • Produktbeskrivning
  • Momssats
  • Artikelnummer
  • EAN
  • Pris
  • Valuta
  • Inköpspris
  • Bild (produktens första bild endast)

Manuella handlingar:

Utför du en manuell handling så görs detta endast en gång i samband med att du utför den.

Skicka alla lagersaldo till Zettle

Skickar alla lagersaldo från butiken till Zettle.

Skicka alla produkter till Zettle

Skapar samtliga produkter i butiken hos Zettle. Har du väldigt många produkter i butiken så kan det ta ett tag innan samtliga har skapats upp.

Bra att veta:

• Produkter som har obegränsat lagersaldo i Quickbutik kommer att synkroniseras till Zettle. Dessa kommer inte ha Lagerbevakning aktiv hos Zettle (lagersaldo synkroniseras inte för dessa produkter).
  • Zettle har en begränsning på maximalt 99 varianter och 3 produktval på en och samma produkt.
  • Samtliga produkter i butiken måste ha unika artikelnummer.