Ett API är ett sätt för olika program att kommunicera med varandra. Detta ger dig fria händer att kunna hitta lösningar som passar dig bäst. Med hjälp av vårt API är det möjligt att bygga en brygga till en leverantörs system som då kan hantera produkter och lager automatiskt eller hämta ut information om beställningar.

Via API:et är det bland annat möjligt att:
  • Skapa, hantera och uppdatera beställningar.
  • Skapa, uppdatera och radera produkter.
  • Skapa kategorier.

En Webhook kan ses som en teknisk notis eller en ”pling” som berättar för en tredje part att något har hänt i butiken. Det kan t.ex. vara en ny beställning som har kommit in eller en ny produkt som skapats.

Quickbutik API

Du hittar dokumentationen för Quickbutik API här.

Så här aktiverar du vårt API:

1. Navigera till Inställningar > API. Klicka på switch-knappen för att aktivera och välj Öppna.
  2. Klicka på Skapa ny API nyckel.
  3. Bocka i Aktivera API-åtkomst. Bocka i Skrivbar om du vill kunna skapa- och uppdatera butiksdata.
  4. Spara API-nyckeln som visas på ett säkert ställe. API-nyckeln visas endast en gång.
  5. En förfrågan skickas till Quickbutik som därefter godkänner denna (skrivbar).
    Vid rutan för Skrivbar kan du se status för din förfrågan – exempelvis ”Avvaktar godkännande” eller ”Godkänd”.
    api-avvaktar godkännande