Hela registreringsprocessen för att köra med Quickbutiks unika erbjudande med Klarna är uppdelad i 5 steg. Allt sker automatiskt och utan att ni behöver direkt kontakt med Klarna. Processen kan ni följa direkt i ert kontrollpanel och ser ut som följande:

  1. Ansök om Klarna. Ni ansöker om Klarna direkt i er Quickbutik kontrollpanel under Kassa > Betalsätt och fyller i formuläret med uppgifter.
  2. Avvaktar godkännande. Er ansökan väntar nu på att godkännas av Klarna, som tar upp till ca  3-5 arbetsdagar (vardagar).
    När Klarna godkänner er, aktiveras Klarna Checkout direkt i er kassa.
  3. Väntar på första order. Klarna Checkout har aktiverats i er kassa och ni är redo för försäljning! Ni kommer därefter att få ett mail från Klarna där de ber er att fylla i ett formulär med kompletterande uppgifter för vilket konto utbetalningen ska ske till. Detta formulär finner ni genom att navigera in till Kassa > Betalsätt. På betalsättet kommer ni att se status för er ansökan hos Klarna och undertill en länk med texten Klarna > Utbetalningar. Klicka på länken för att komma vidare till formuläret.
  4. Skärmavbild 2019-09-23 kl. 10.22.39

  5. Markera er första order som skickad. När ni fått er första beställning och väljer att markera den som skickad kommer Klarna att genomgå era slutgiltiga uppgifter ihop med webbutiken för att bland annat säkerställa att ert organisationsnummer och köpvilkor finns synligt i butiken.
  6. Efter ytterligare 3-5 arbetsdagar, bör processen vara klar och ni får nu ett välkomstmail från Klarna med era egna inloggningsuppgifter till Klarnas kontrollpanel.

 

Bra att veta!

Klarna har som krav att information om företaget så som organisationsnummer samt den registrerade adressen för bolaget ska finnas synligt i butiken. Det behöver även finns köpvillkor i butiken som informerar om bland annat retur och ångerrätt. Har ni inga köpvillkor i butiken? Använd vårt verktyg som ni hittar här.

När ni ansöker om Klarna genom Quickbutik så aktiveras ett testbetalsätt i er kassa. Detta betalsättet är inte kopplat till Klarna utan skapas för att ni själv ska kunna genomföra en beställning i er butik. På så vis kan ni själva se hela händelseförloppet när en beställning genomförs i er butik. Detta testbetalsättet kommer sedan att avaktiveras automatiskt när er ansökan har godkänts och Klarna har aktiverats i er butik.

Har ni fått ett mail ifrån Klarna där det står att er URL är ej live? Vad detta beror på kan ni läsa mer om här.