Hela registreringsprocessen för att köra med Quickbutiks unika erbjudande med Klarna är uppdelad i 5 steg. Din Klarna ansökan skickas automatiskt och ni behöver inte ta kontakt med Klarna för detta. Processen kan ni därefter följa direkt i ert kontrollpanel och ser ut som följande:

  1. Ansök om Klarna. Ni ansöker om Klarna direkt i er Quickbutik kontrollpanel under Kassa > Betalsätt och fyller i formuläret med uppgifter.
  2. Avvaktar godkännande. Er ansökan väntar nu på att godkännas av Klarna, som i vanliga fall tar upp till ca 3-5 arbetsdagar (vardagar). När Klarna godkänner er ansökan, skickas en signal till Quickbutik och Klarna Checkout aktiveras i er kassa.
  3. Väntar på första order. Klarna Checkout har aktiverats i er kassa och ni är redo för försäljning.
  4. Markera er första order som skickad. När ni fått er första beställning och väljer att markera den som skickad kommer Klarna att genomgå era slutgiltiga uppgifter ihop med webbutiken för att bland annat säkerställa att ert organisationsnummer, annan bolagsinformation och köpvillkor finns synligt i butiken.
  5. Efter ytterligare 3-5 arbetsdagar, får ni ett välkomstmejl från Klarna med era egna inloggningsuppgifter till Klarnas kontrollpanel. Processen är nu klar och utbetalningar görs härefter.

 

Bra att veta

Klarna har som krav att information om företaget så som organisationsnummer samt den registrerade adressen för bolaget ska finnas synligt i butiken. Det behöver även finns köpvillkor i butiken som informerar om bland annat retur och ångerrätt. Har ni inga köpvillkor i butiken? Använd vårt verktyg som ni hittar här.

Var detta till hjälp?