Hela registreringsprocessen för att köra med Quickbutiks unika erbjudande med Klarna är uppdelad i 5 steg. Din Klarna ansökan skickas automatiskt och ni behöver inte ta kontakt med Klarna för detta. Processen kan ni därefter följa direkt i ert kontrollpanel och ser ut som följande:

1. Ansök om Klarna. Ni ansöker om Klarna direkt i er Quickbutik kontrollpanel under Kassa > Betalsätt och fyller i formuläret med uppgifter.
    2. Avvaktar godkännande. Er ansökan väntar nu på att godkännas av Klarna, som i vanliga fall tar upp till ca 3-5 arbetsdagar (vardagar). När Klarna godkänner er ansökan, skickas en signal till Quickbutik och Klarna Checkout aktiveras i er kassa.
    3. Väntar på första order. Klarna Checkout har aktiverats i er kassa och ni är redo för försäljning! Ni kommer därefter att få ett mail från Klarna där de ber er att fylla i ett formulär med kompletterande uppgifter för vilket konto utbetalningen ska ske till. Ni kan även komma åt formuläret genom att klicka på en länk som finns i ert kontrollpanel under Kassa > Betalsätt. Klicka på länken för att komma vidare till formuläret.

Skärmavbild 2019-09-23 kl. 10.22.39

1. Markera er första order som skickad. När ni fått er första beställning och väljer att markera den som skickad kommer Klarna att genomgå era slutgiltiga uppgifter ihop med webbutiken för att bland annat säkerställa att ert organisationsnummer och köpvillkor finns synligt i butiken.
  2. Efter ytterligare 3-5 arbetsdagar, får ni nu ett välkomstmail från Klarna med era egna inloggningsuppgifter till Klarnas kontrollpanel. Processen är nu klar och utbetalningar görs härefter.

Bra att veta!

Klarna har som krav att information om företaget så som organisationsnummer samt den registrerade adressen för bolaget ska finnas synligt i butiken. Det behöver även finns köpvillkor i butiken som informerar om bland annat retur och ångerrätt. Har ni inga köpvillkor i butiken? Använd vårt verktyg som ni hittar här.

Har ni fått ett mail ifrån Klarna där det står att er URL är ej live? Vad detta beror på kan ni läsa mer om här.