För att använda din egen domän för butiken behöver du göra några inställningar hos din domänleverantör som får domänen att peka mot våra servrar. Din domänleverantör är där du har köpt domänen. Vänligen notera att du behöver använda en oberoende domänleverantör samt ha tillgång till DNS-inställningar för domänen du vill peka. Därefter behöver du ange din domän i din butik hos oss.

Så här pekar du domänen till Quickbutik:

1. Logga in i din kontrollpanel hos din domänleverantör.
  2. Navigera till sektionen för DNS/DNS-inställningar.
  3. Säkerställ att det inte finns några befintliga A- eller CNAME-records som kan krocka med de nya inställningarna. Om sådana records finns, ta bort dem innan du fortsätter.
  4. Lägg till/Ställ in av typen A-record till följande IP-adress: 162.159.129.45
    samt www av typen CNAME till custom.quickbutik.com
  5. Spara. Det kan nu ta upp till några timmar innan ändringarna verkställs.
  6. Navigera till Inställningar > Domän i Quickbutik.
  7. Ange ditt domännamn i fältet Domännamn. Klicka på Spara ändringar.
  8. Klart! Din domän har nu aktiverats för butiken.

Vad gäller för domän med å, ä och ö?

Om man vill använda å,ä, eller ö i en domän eller e-post måste Webbhotellet/DNS servern göra om den till en version utan å, ä, ö för att den skall kunna användas på Internet. Det är en annorlunda adress som alltid börjar med xn-- . Därför behöver detta göras om till så kallad punycode. Verktyget översätter alltså å, ä, ö till versionen som kan läsas av server/DNS/mejl så att du kan ange det under Inställningar > Domän > Domännamn.

1. Navigera till följande webbplats: https://www.punycoder.com
  2. Skriv in din butiksadress (ex. www.butiksnamn.se) i det första fältet till vänster (text) och tryck på Convert till Punycode
  3. Kopiera innehållet i fältet till höger (punycode).
  4. Klistra in i fältet för Domännamn.
  5. Tryck spara och det är klart.

Tips

Har du ingen egen domän så har vi ett unikt samarbete med Svenska Domäner som du kan läsa mer om här. Väljer du att köpa domänpaketet hos Svenska Domäner, kommer domänen automatiskt att pekas till oss och du slipper då utföra ovan steg.

Använder du Loopia eller One som domänleverantör hittar du guider för dem nedan:

Klicka här för Loopia-guide.

Klicka här för One-guide.