Enligt Prisinformationslag (2004:347) behöver man som butiksägare ange vilket lägsta pris en produkt har haft de senaste 30 dagarna. Om du har ökat priset för en produkt de senaste 30 dagarna, behöver alltså detta framgå där produktens pris anges.

Läs mer om denna lag på Konsumentverkets hemsida här!

För att du ska kunna följa dessa regler på ett smidigt sätt så har vi en funktion för detta som du själv aktiverar.

1. Navigera till Inställningar > Allmänt.
  2. Skrolla ner till rubriken Köp & synlighet.
  3. Aktivera inställningen Visa prishistorik i butik.

Detta kommer att aktivera funktionen för alla produkter i din butik. Om priset på en produkt har varit lägre de senaste 30 dagarna kommer detta nu att visas på produktsidan. Om det aktuella priset är det lägsta så kommer fältet inte att synas.

CleanShot 2024-09-20 at 15.17.15@2x

Har du aktiverat källkoden i ditt tema?

Har du aktiverat källkoden i ditt tema behöver du lägga till ett litet attribut manuellt för att funktionen ska dyka upp. När det är på plats så kommer det tidigare lägstapriset bli synligt.

Instruktioner för detta hittar du här.