För att användaKlarna Checkout Global (V3) som betalsätt behöver du aktivera ett avtal för detta i butiken. Du kan välja att ansöka om ett avtal direkt i kontrollpanelen via Quickbutik eller att aktivera ett redan befintligt avtal.

Så här ansöker och aktiverar du Klarna Checkout Global:

1. Navigera till Kassa > Betalsätt och lokalisera Klarna.
  2. Klicka på knappen Aktivera direkt.
  3. Fyll i samtliga uppgifter i formuläret och skicka sedan in din ansökan.
    Klarna kommer då vidare behandla din ansökan. Därefter är det bara att invänta information från Klarna för vidare instruktioner för att få Klarna Global fullt aktiverad till din butik.

Om du vill läsa om hela ansökningsprocessen kan du göra det här.

Så här aktiverar du ett redan befintligt avtal med Klarna Checkout Global:

1. Navigera till Kassa > Betalsätt och lokalisera Klarna.
  2. Klicka på Aktivera med eget avtal.
  3. Ange Klarna Merchant Username och Klarna Merchant Password. Säkerställ att det är KCO Username samt KCO Password som du anger. Detta är så kallade API-nycklar (integrationsnycklar) som du hittar i portalen hos Klarna.
  4. Klicka på Aktivera.

Bra att veta

Klarna har som krav att information om företaget så som organisationsnummer, den registrerade adressen för bolaget ska finnas synligt i butiken samt köpvillkor innan du ansöker om Klarna som betalsätt i din butik.

Har du inte köpvillkor kan enkelt skapa det till din butik med hjälp av vårt gratisverktyg som du hittar här.