För att aktivera Klarna Checkout Global som betalsätt i din butik så navigerar du till Kassa > Betalsätt och trycker på knappen Aktivera Klarna Checkout. Detta gör att din ansökan skickas till Klarna och att de kommer vidare behandla din ansökan. Därefter är det bara att invänta information från Klarna för vidare instruktioner för att få Klarna Global fullt aktiverad till din butik. Detta kan ta upp till en vecka.

OBS! Notera att det är viktigt att du har köpvillkor samt organisationsnummer tillgängligt i din butik innan du ansöker om Klarna som betalsätt i din butik, då detta är ett krav från Klarna. Har du inte köpvillkor? Du kan enkelt skapa köpvillkor till din butik med hjälp av vårt gratisverktyg som du hittar här.

Har du fått ett mail från Klarna där det står att din URL är ej live? Vad detta beror på kan du läsa mer om här.