Har förnyelsen av din butik misslyckats? Lugn, det kan hända oss alla. Här kan du läsa om vad som sker om betalningen för din butik inte kommit oss tillhanda. 

Då Quickbutik är en prenumerationstjänst så betalar du alltid för din butik i förskott och betalningen dras automatiskt vid förfallodatum. Om den automatiska betalningen misslyckas, till exempel om du inte har tillräckligt med pengar på ditt betalkort, så sänder vi ut ett mejl till dig som förklarar att betalningen dessvärre inte kunde genomföras. Det kommer även dyka upp en notifikation i din kontrollpanel som förklarar att betalningen misslyckades.

Det sker sedan ett nytt försök per dag de nästkommande två dagarna. Lyckas inte förnyelsen gå igenom någon av dessa tre dagar så försätts butiken i Offline-läge (i pausläge) och kunderna kan då inte få åtkomst till butiken. Efter ytterligare två dagar (den sjätte dagen) görs ett nytt och sista försök till dragning av ditt angivna betalkort. Lyckas betalningen gå igenom vid detta försök så kommer Offline-läget att tas bort och din butik blir online igen. Skulle betalningen däremot inte lyckas så kommer prenumerationen att avslutas.

Att en prenumeration avslutas innebär inte att butiken tas bort. Din butik finns kvar i upp till två månader och under denna tiden har du fortsatt åtkomst till din kontrollpanel. Det finns även då full möjlighet att återaktivera butiken.

Vi rekommenderar att du som butiksägare håller dig uppdaterad angående när nästa förnyelse kommer ske och ser till att du har täckning på ditt kort för den dagen. Du hittar detta genom att navigera till Användarinställningar > Hantera Prenumeration och där kan du se datum för när nästa förnyelse ska dras. Önskar du inte fortsätta med Quickbutik så är det viktigt att du avslutar din prenumeration innan förfallodatumet, annars aktiveras en ny betalperiod. Hur du gör detta kan du läsa här.

Tidslinje

Dag 1 (Förfallodatum): Betalning försöker dras för din butik.

Dag 2: Ett nytt försök till dragning görs.

Dag 3: Ett nytt försök till dragning görs. Misslyckas detta så sätts butiken Offline.

Dag 4: –

Dag 5: –

Dag 6: Ett sista försök till dragning görs. Misslyckas betalningen även denna gång så avslutas din prenumeration.

 

Skulle du ha frågor eller funderingar angående betalningen för din butik så är du självklart alltid varmt välkommen att höra av dig till vår support.