Vad tråkigt om du funderar på att avsluta din butik men vi respekterar självklart ditt beslut och hoppas att vi ses igen!

Avsluta 14 dagars gratisperiod

Hos oss har du alltid en 14 dagars gratisperiod för att du ska kunna testa på de olika funktionerna och hinna få en uppfattning om Quickbutik. Du kan antingen under denna tiden eller när gratisperioden har löpt ut aktivera din butik med en prisplan. Aktiverar du butiken under din gratisperiod så betalar du först när gratisperioden löpt ut och betalningarna/förnyelserna sker därefter automatiskt i förskott, likt en prenumeration på Netflix, Viaplay, Spotify etc.

Om du inte har aktiverat din butik med en prisplan så kommer din butik att automatiskt att avslutas efter att din 14-dagars gratisperiod tagit slut, du behöver alltså inte göra något. Din butik kan däremot, om det inte gått för lång tid sedan din gratisperiod tagit slut, kunna aktiveras igen om du väljer en prisplan att återaktivera din butik med.

Avsluta Aktiv Prenumeration

Om du har en pågående prisplan så kan du avsluta denna direkt via din kontrollpanel genom att navigera till Användarinställningar som du hittar längst upp i din kontrollpanel (ikonen som liknar en gubbe och finns bredvid ett frågetecken). Klicka därefter på Hantera Prenumeration, därefter trycker du på den lite mindre knappen som även den heter Hantera Prenumeration och i rullistan väljer du Avsluta Prenumeration. Efter att du har avslutat din prenumeration så kommer butiken att fortsatt vara aktiv fram tills det att din nuvarande prisplan/prenumeration har löpt ut till sitt slutdatum.