När du står inför valet mellan enstegskassa och tvåstegskassa för din e-handelsplattform är det viktigt att förstå skillnaderna och hur de kan påverka kundens köpupplevelse. För att välja den kassan du önskar ha i din butik navigerar du till Inställningar > Kassa & utformning och klickar på Öppna.

Under rubriken Flödet i kassan väljer du det alternativ som passar dig bäst.

Förstå skillnaderna:

• Enstegskassa: Här genomförs alla köpsteg på en och samma sida. Detta kan förenkla processen för kunderna och potentiellt öka konverteringsfrekvensen. Nackdelen kan vara att det ibland kan uppfattas som mindre överskådligt, vilket kan leda till misstag eller att kunder avbryter köpprocessen.
  • Tvåstegskassa: Denna kassa leder kunden genom köpprocessen i separata steg. Fördelarna inkluderar minskad risk för fel och tydligare process för kunden, vilket kan minska antalet övergivna varukorgar.

Varje alternativ har sina fördelar och nackdelar, och det bästa valet beror på din butiks specifika behov och dina kunders beteende. Genom att noggrant överväga dessa aspekter kan du välja det kassasystem som bäst stödjer din affärsverksamhet och erbjuder en smidig shoppingupplevelse för dina kunder.