Du kan erbjuda separata adressuppgifter i kassan och på så sätt öppna upp möjligheten för dina kunder att leverera beställningen till någon annan. En användbar funktion för dig som säljer presentprodukter där leveransen ska ske till en annan mottagare.

Så här aktiverar du det i butiken:

1. Navigera till Inställningar > Kassa & utformning i din kontrollpanel.
  2. Lokalisera Kunduppgifter i kassan och bocka i Erbjud separat faktura/leveransadress.
  3. Klicka på Spara ändringar.

Nu kan dina kunder när dem kommer till kassan välja att bocka ur ”Använd ovanstående uppgifter som leveransadress” och ange en annan leveransadress om detta önskas.

Så här ser det ut på beställningen:

När du fått en beställning med annan leveransadress kommer du att se detta på beställningen i kontrollpanelen. Uppgifterna för annan leveransadressen visas under rubriken Mottagare. Uppgifterna till den som har gjort beställningen finns under rubriken Beställare.

Bra att veta

Som standard används taggen {{customer.ship_firstname}} i utgående e-post. Det innebär att i mejlen som skickas ut från butiken kommer visa mottagarens namn med denna tagg. Mottagarens namn är det namn som fyllts i som annan leveransadress. Vill du använda namnet för Beställarens namn istället så är det möjligt.

Så här gör du:

1. Navigera till Inställningar > Utgående e-post
  2. Lokalisera taggen {{customer.ship_firstname}} och ändra till:
    {{customer.billing_firstname}}
  3. Därefter så kommer Beställarens namn att visas. Gör detta på samtliga utgående e-post du önskar ändra det för.
    Använder du funktioner som Automatisk återkoppling behöver du ändra det även där.
  4. Glöm inte Spara dina ändringar.