Funktionen Inloggningskonto kan vara bra för dig som har återkommande kunder. De kan då logga in i din butik och se sin egen köphistorik. Kunder kan själva skapa ett konto när dem genomför sitt köp i kassan genom att bocka i ”Skapa ett inloggningskonto”. Beroende på dina inställningar så kan även besökare välja att skapa ett konto.

Så här aktiverar och anpassar du funktionen:

  1. Navigera till Inställningar > Inloggningskonto, klicka på switch knappen för att aktivera.
  2. Klicka sedan på Öppna för att göra dina egna inställningar.
  3. I fältet Meddelande vid inloggning kan du anpassa vad som visas för kunden när de ska logga in.
  4. Du kan sedan välja om du vill att en besökare ska kunna skapa en konto i butiken utan att handla genom att bocka i ”Tillåt besökare att skapa konto”.
  5. I fältet Meddelande vid skapa konto kan du anpassa vad som ska visas för besökaren när de skapar sitt konto.
  6. I fältet Meddelande anpassar du vad som ska visas efter dina kunder loggat in på sitt konto.
  7. Klicka på Spara ändringar. Nu är du klar och dina kunder och/eller besökare kan skapa ett konto i din butik.

 

Om jag inte tillåter besökare att skapa ett konto hur gör jag för att skapa ett till en kund som redan handlat?

Om en kund redan genomfört en beställning och önskar att skapa ett inloggningskonto behöver du göra det åt dem genom att:

  1. Klicka på deras e-postadress inne på beställningen och sedan på knappen +skapa inloggningskonto. 
  2. Inloggningsuppgifter skickas automatiskt till kunden när du klickat på knappen. Mejlet inkluderar kundens e-postadress, ett lösenord och en direktlänk för att logga in i din butik.

Hur ser jag kunder som skapat ett konto?

  1. Navigera till Inställningar > Inloggningskonto och klicka på Öppna.
  2. Klicka sedan på den blå knappen ”Visa kunder med inloggningskonto”.

Hur ändrar jag e-postadress på en registrerad kund?

Kundens konto är låst till den e-postadress som skapats. Det är alltså inte möjligt att ändra e-postadressen för ett specifikt konto. Du kan däremot ändra e-postadress på en befintlig beställning. I samband med detta kommer det också att skapas en ny kund/konto med den e-postadressen.

Var detta till hjälp?