När du har aktiverat Fraktjakt i din butik kan du enkelt boka frakt för dina beställningar..

Så här gör du för att skicka iväg en beställning till Fraktjakt från Quickbutik:

1. Navigera till Beställningar i din kontrollpanel.
  2. Tryck på den beställning du önskar skicka över till Fraktjakt.
  3. Under kundens uppgifter hittar du en knapp som heter Skapa fraktbokning (Fraktjakt).
    Skärmavbild 2019-11-27 kl. 09.09.10
  4. Klicka och klart! Du kommer nu bli dirigerad till Fraktjakt och ser den beställning du nyss skickat över!

Vad händer sedan?

Oftast brukar samtliga beställningar som skickas till Fraktjakt från Quickbutik att ”auto-behandlas”. Det innebär att Fraktjakts system automatiskt beräknar, tar fram rätt frakttjänst, och det enda som behöver göras härifrån är att betala och slutföra fraktbokningen i Fraktjakts egna kassa.

Om din fraktbokning behöver behandlas manuellt

Dock kan det enstaka tillfällen saknas viss information som fraktjakt behöver för att beräkna pris och utföra automatiken. Då behöver man behandla frakten manuellt enligt följande:

1. I din kontrollpanel hos Fraktjakt, klicka Mina sidor. Tryck på Behandla för beställningen som visas här.
  2. Granska uppgifterna som står för Avsändare och Mottagare av beställningen.
  3. I Godsuppgifterna kan du nu välja att antingen välja paketmall med de förinställda paketstorlekarna, eller så kan du skriva in dina egna uppgifter om vikt, höjd, längd och bredd på försändelsen. Du får även välja vad för sorts emballering du har.
  4. Tryck på Beräkna pris och du får då en lista på de fraktbolag som du kan välja för just denna beställning, samt pris för försändelsen. När du har bestämt dig för en så trycker du på Välj.
  5. Din beställning hamnar nu i kundvagnen där du kan se eventuella anvisningar från fraktbolaget samt välja hur du önskar betala för frakten och det är klart!

Optimera vad som skickas till Fraktjakt

Det finns lite olika åtgärder du kan ta till för att förenkla processen och hanteringen av din beställning i Fraktjakt. För att få Fraktjakts system att ”auto-behandla” din beställning så att det blir ännu färre klick, är det viktigt att fraktjakt vet vad det är för paket (storlekar) och vikten på den. Därför kommer här tips på att få till detta i Quickbutik:

1. Ange vikten för dina produkter. Detta kommer förenkla hanteringen på så sätt att beställningens totalvikt automatiskt räknas ut direkt när en beställning görs, och förs sedan över till Fraktjakt så att du slipper ange vikten där. Har du inte angett en vikt för dina produkter så kommer beställningen automatiskt att skickas som 1 kg till Fraktjakt.
  2. Skapa paketmallar. Om du navigerar till Inställningar > Fraktbokningar via Fraktjakt så kan du skapa Paketmallar. Detta innebär att du kan sätta upp en mall för hur stora dina paket brukar vara så att du smidigt och enkelt kan välja detta för dina beställningar innan du kopplar beställningen till Fraktjakt.
    2.1 Tryck på Skapa ny paketmall och ange den höjd, bredd och längd som paketet har.
    2.2 Tryck Spara och klart! Du kan nu ha paketmallen som förvald och välja vid varje beställning – i samband med att du bokar frakten hos Fraktjakt. Du kan ange hur många paketmallar du än önskar, samt så kan du välja en paketmall som är förvald, vilket kan vara bra om du exempelvis har en specifik storlek på beställningen som du typiskt skickar.

Skärmavbild 2019-11-27 kl. 09.09.10