Under Skrivbord i din kontrollpanel kan du få en snabb överblick över statistiken när du loggat in i din butik. I de tre översta rutorna se statistik för besökare, beställningar och omsättning. Över rutan för omsättning kan du även välja den period som du vill se statistiken för som är antingen år, månad, vecka eller dag.

För att se mer statistik om butikens försäljning kan du via Skrivbord eller Beställningar klicka på knappen Försäljningsstatistik. Via försäljningsstatistik hittar du tre olika rapporter med statistik som är Nyckeltalsrapport, Försäljningsrapport, Produktrapport.

Nyckeltalsrapport

Under Försäljningsstatistik kommer du direkt till Nyckeltalsrapporten. Här hittar du en översikt över butikens nyckeltal som du kan filtrera efter en specifik period eller valuta.

Nyckeltal kan vara till hjälp för att mäta samt att sätta upp mål, följa butikens utveckling och skapa insikter för beslutsfattande.

Försäljningsrapport

Via Nyckeltalsrapporten hittar du knappen till Försäljningsrapport. Här listas butikens försäljning månad för månad och rapporten innehåller statistik om: Antal beställningar, Antal produkter, Ordervärde, Omsättning exkl. moms och Omsättning.

Denna rapport ger dig en bra överblick på försäljningen över tid, ända sedan butiken startades upp.

Produktrapport

Via Nyckeltalsrapporten hittar du även en knapp till Produktrapport. Denna rapport visar statistik över antalet sålda produkter som du kan välja att sortera efter bästsäljare, mest marginal samt vilket försäljningsvärde produkterna haft. Du kan även filtrera statistiken efter period, valuta, specifika produkter och specifika produkter i kategorier.

Produktrapporten är ett bra verktyg för att analysera hur respektive produkt presterar i butiken, vilket ger ett underlag på hur du kan utveckla, förbättra och anpassa ditt produktsortiment framåt.

Bra att veta

Statistikverktygen är framtagna för att ge dig en bra överblick. Vill du se detaljerad statistik om dina kunders beteende och navigering i din butik rekommenderar vi att du använder dig av Google Analytics. Se hur du lägger till det här.