För att koppla ihop Google Analytics (GA) med din butik kan du använda dig av ett Mätnings ID för Google Analytics 4. När du använder dig av GA4 så räcker det med att du fyller i ditt Mätnings ID för just GA 4. Så här lägger du till Google Analytics 4:

1. Navigera till Inställningar > Mätning & spårning.
  2. Här finns fältet Google Analytics 4. Här klistrar du in ditt Mätnings ID för GA4. Det är en kod som ofta börjar på G- följt av tio sifforor så t ex. G-XXXXXXXXX
  3. Klicka på Spara ändringar.

Bra att veta:

• För att du ska kunna spåra data behöver du aktivera så att besökaren kan göra ett eget val för vilken spårning de godkänner genom att ställa in Besökarens val till Godkänn alla eller inställningar och därefter bocka i Statistik & Prestanda samt Marknadsföring för dina cookies under Inställningar > Allmänt.