DIBS arbetar efter att hantera alla ansökningar inom 48h. Ansökningsprocessen för att erbjuda era kunder att betala med DIBS Easy Checkout i er butik är uppdelad i olika steg. Nedan kan ni se de olika stegen som gås igenom vid en ansökan.

1. Ansök om DIBS Easy Checkout. Ni ansöker om DIBS direkt i er Quickbutik kontrollpanel under Kassa > Betalsätt. Detta gör ni genom att klicka på Aktivera direkt som visas bredvid betalsättet DIBS Easy Checkout och ni får då upp ett formulär som ni ombeds att fylla i.

2. Konto redo att aktiveras. Ert konto är nu redo att aktiveras och detta gör ni genom att klicka på Klicka här som visas i statusrutan under ”DIBS-konto redo att aktiveras” bredvid betalsättet DIBS. Här fyller ni i ert önskade lösenord för ert konto hos DIBS och ni har nu möjlighet att logga in i er kontrollpanel hos DIBS.

3. Logga in i er DIBS kontrollpanel. Ni kan nu logga in i er kontrollpanel hos DIBS med e-postadressen samt lösenordet som ni har angivit. Första gången ni loggar in så ombeds ni att fylla i information om er verksamhet samt bekräfta kontot ni önskar få utbetalningarna till. Ni har även här möjlighet att välja vilka typer av betalmetoder som vill erbjuda i er butik till exempel kortbetalning eller faktura. Slutligen får ni även signera avtalet som ni ingår med DIBS.

4. Inväntar godkännande. Efter det att avtalet är signerat och alla era uppgifter ifyllda så kommer DIBS att gå igenom era uppgifter och aktivera betalsättet i kassan i er butik.

Bra att tänka på! Kontaktuppgifter till butiken samt köpvillkor behöver finnas synligt i er butik.

5. Klart! Ni är nu redo att ta emot beställningar med DIBS Easy Checkout.

Har ni ett eget avtal?
Om ni redan har ett eget avtal direkt med DIBS så har ni även möjlighet att använda er utav detta för butiken. För att aktivera DIBS Easy Checkout med ert egna avtal så navigerar ni till Kassa > Betalsätt i er kontrollpanel och klickar på Aktivera med eget avtal bredvid betalsättet DIBS.