Ja, det går hur bra som helst att ladda upp en video eller ett filmklipp på startsidan. Det kräver dock att den är uppladdad på Youtube, Vimeo eller någon liknande tjänst. Då kan du ”bädda in” den på startsidan.

1. Gå till Utseende > Tema > Anpassa tema
  2. Klicka på Startsida och lägg till Egen sektion.
  3. Klistra in den inbäddade länken.
  4. Spara och klart!

Vad är en inbäddad kod?

Att bädda in innebär att man med hjälp av en kod kan få material som ex. en video att visas direkt på den sida man gör inbäddningen på. Se här hur du enkelt kan göra detta på exempelvis Youtube.

Bra att veta

Koden som du klistrar in behöver vara responsiv för att den ska anpassas till olika enheter. Om koden har en fast bredd angiven gör detta att den villa hålla i bredden oavsett enhet. Säkerställ därför att du använder dig av procent istället för px i HTML koden.

Embed responsively är en gratistjänst som också kan hjälpa dig att få en responsiv video.