När du har aktiverat kopplingen kan du välja hur synkroniseringen ska fungera. Beroende på vilket som passar bäst för dig så kan du välja mellan att nya beställningar automatiskt lagras hos Shipmondo eller du att manuellt gör det på varje beställning.

Så här ställer du in att beställningarna synkroniseras automatiskt:

1. Navigera till Inställningar > Fraktbokningar via Shipmondo.
  2. Bocka i rutan Skicka beställningar till Shipmondo automatiskt.
  3. Klicka på Spara ändringar.
  4. Klart. Nya beställningar skickas automatiskt över till Shipmondo där du enkelt kan skriva ut dina fraktsedlar.

Så här ställer du in så att du manuellt skickar dina beställningar:

1. Navigera till Beställningar och välj den beställning du önskar hantera.
  2. Välj vilket fraktalternativ du önskar använda samt vilken paketmall.
  3. Klicka sedan på antingen Skapa eller Lagra fraktsedel.

Vad är skillnaden mellan Skapa och Lagra en fraktsedel?

Skapa fraktsedel: Väljer du att skapa fraktsedel så kommer du kunna skriva ut den direkt från din butiks kontrollpanel. I samband med detta så görs en bokning hos Shipmondo samt betalningen för frakten görs.

Lagra fraktsedel: Om du väljer att lagra fraktsedeln så kommer beställningen att skickas över till Shipmondo. Du kan antingen lagra en eller flera beställningar åt gången. Efter detta skriver du enkelt ut fraktsedlarna från din kontrollpanel hos Shipmondo.

Paketmallar

Genom att skapa paketmallar kan du enkelt skicka med information om försändelsens vikt och storlek när du skriver ut fraktsedlar direkt ifrån butiken. Du kan skapa flera olika paketmallar som du enkelt kan välja mellan inne på dina beställningar.

Såhär gör du för att skapa paketmallar:

1. Navigera till Inställningar > Fraktbokningar via Shipmondo.
  2. Klicka på Skapa ny paketmall.
  3. Fyll i fälten för bredd, höjd, längd samt vikt.
  4. Klicka på Spara ändringar.
  5. Klart! Nu har du även möjlighet att välja om paketmallen ska vara förvald inne på dina beställningar.

Fraktalternativ för specifika länder

För att optimera hanteringen av fraktsedlar så kan du ställa in förvalda fraktalternativ på land i kopplingen. Det alternativ du valt är då förvalt inne på beställningen när det är dags för utskrift.

1. Navigera till Inställningar > Fraktbokningar via Shipmondo.
  2. Under rubriken Fraktinställningar ställ in önskat fraktalternativ för respektive mottagarland.
  3. Spara ändringar och så är det klart.