I din webbutik kan du använda vilket fraktföretag du önskar och använda fler samtidigt. För att kassan ska fungera behöver du ha minst ett fraktsätt inlagt i din butik. Fraktsätten du lägger till är inte i direkt sammankoppling med någon fraktleverantör eller transportör utan syns ut mot dina kunder och är till för att du ska kunna hantera frakten från din kontrollpanel.

Skapa fraktsätt

Du kan använda dig av fraktsätt med både viktbaserade priser och fasta priser. Se hur dessa skapas här.

Vill du erbjuda gratis frakt ställer du in Fraktfritt i butiken. Du som butiksägare behöver då stå för kostnaden för detta eftersom transportören du väljer att skicka med kommer ta ut en kostnad från dig som skickar varan.

Frakt till flera länder

De länder du vill leverera till väljer du att lägga till på fraktsättet som det ska gälla för. Har du olika kostnader beroende på land skapar du olika fraktsätt för detta. Vissa funktioner som är fördelaktiga vid försäljning till flera länder är Flera språkValutaomvandlaren och Egna växelkurser (från prisplan Standard).

Fraktavtal

Quickbutik erbjuder inga fraktavtal utan varje butik upprättar fraktavtal med fraktbolagen som de är intresserade utav. För att skicka flera paket med en viss fraktleverantör behövs fraktavtal. Ett fraktavtal är ett avtal mellan dig som butiksägare och ett fraktföretag. Du kan läsa mer om hur du skaffar ett fraktavtal här.

Automatiserad frakt

Tiden det tar från det att en beställning har tagits emot tills att ordern har skickats underskattas idag av många. För att göra det enklare för dig har vi integrationer som gör att du kan automatisera och göra frakt mindre tidskrävande. Vi har integrationer mot Fraktjakt och Shipmondo (från prisplan Standard) och nShift (från prisplan Pro) som underlättar hanteringen av frakt.

Fraktsedel

En fraktsedel är ett dokument som innehåller detaljer och instruktioner om transporten av en försändelse. Har du en koppling till nShift eller Shipmondo kan du skriva ut fraktsedlar direkt via Quickbutik. Annars skriver du ut dina fraktsedlar hos den frakttjänst du använder dig av som t.ex. Fraktjakt, DHL eller Postnord.

Följesedel

Följesedlar är dokument för mottagaren som specificerar vad paketet innehåller. När mottagaren öppnar paketet kan denna göra en avstämning mot följesedeln. I Quickbutik finns en standard följesedel att skriva ut för respektive beställning. Det görs inne på beställningen via ikonen med en skrivare. Har du behov av att skräddarsy din följesedel kan du läsa om det här (från prisplan Standard).

Var detta till hjälp?