Förändringarna med iOS 14 innebär att alla med en iPhone behöver göra ett val och svara ja om att bli trackade för att få se annonser utifrån deras beteende på internet. Dem kan alltså välja att tacka nej, och detta kan då påverka din tracking.

Facebook erbjuder dig att ta vissa åtgärder inför den här förändringen som du kan läsa om i Resurscenter. Detta hittar du på din dashboard när du loggar in i Ads Manager. Du kan även läsa mer information om detta direkt hos Facebook här.

Initialt är det två saker som du behöver göra:

1. Verifiera din domän.
  2. Välj och prioritera åtta konverteringshändelser i Event Manager.

1. Verifiera din domän så här:

Vi rekommenderar dig att verifiera din domän tillsammans med Facebook via Meta Tag Verification. Detta är något som du behöver läsa mer om här och följa stegen i guiden. Du kommer då få din meta tag som du kan använda i butiken.

Så här lägger du in meta taggen i butiken:

1. Navigera till Inställningar i kontrollpanelen.
  2. Aktivera Egna Scripts via switch-knappen eller klicka på Öppna.
  3. Klistra in meta taggen i fältet Egna scripts i källkoden (head).
  4. Klicka på Spara.

Videoguide:

2. Välj och prioritera konverteringshändelser i Event Manager så här:

Identifiera åtta konverteringshändelserna som är de viktigaste för ditt affärsresultat. Detta måste göras i din kampanj eller måttstrategi. Du kan ordna dina åtta konverteringshändelser i efter prioritet i Events Manager. Detta görs direkt via Facebook och du kan läsa om det här.

Bra att veta

Tillsammans med dessa åtgärder kan du även välja att aktivera Utökad spårning för Facebook Pixel. Hur du gör detta kan du läsa om här.