Med Vipps kan du erbjuda dina kunder en enkel och snabb betalning. För att aktivera Vipps MobilePay i din butik behöver du ett företagsavtal med Vipps MobilePay och du behöver produkten ”Vipps MobilePay på nätet” som Quickbutik stöder.

För att kunna aktivera Vipps MobilePay i din butik kräver Vipps MobilePay att man har ett Norskt, Danskt eller Finskt organisationsnummer.

Ansök om avtal hos Vipps MobilePay

1. Skapa företagsavtal med Vipps MobilePay här (allt som behövs är BankID och organisationsnummer)
  2. Logga in med din privata BankID och välj Skapa nytt företagsavtal.
  3. Sök upp organisationsnummer och tryck på Skapa avtal.
  4. Signera avtalet.
  5. Avtal behandlas nu av Vipps MobilePay.

Beställ Vipps MobilePay-produkt

1. När avtalet är på plats, logga in i portalen hos Vipps MobilePay och tryck på Beställ lösning.
  2. Välj lösningen Betalning på nätet.
  3. Tryck på Välj under ”Integrerad betalning”.
  4. Slutför beställningsprocessen av Vipps MobilePay på nätet:

Steg 1

• Skriv in namnet på försäljningsstället (kan vara namnet på nätbutiken)
  • Skriv in kontonummer.
  • Skriv in ungefär hur mycket du förväntar dig i årlig omsättning via Vipps MobilePay.

Steg 2

• Välj en kategori från listan som passar för ditt företag.
  • Skriv in en kort beskrivning av vad du ska sälja via lösningen.
  • Markera för Tjänste- och produkttyper som ska säljas via lösningen om relevant. (Du kan låta bli att markera något om det är irrelevant)

Steg 3

• Välj om du har en webbplats eller en testsida.
  • Ange URL-länken till din butik.
  • Under Vem ska implementera lösningen väljer du Vi får teknisk hjälp från en extern leverantör.
  • Välj Quickbutik under Implementeringsleverantör.
  • Välj det prispaket som gäller för dig (baserat på din prisplan hos Quickbutik)
    • Pris 1 = Prisplan Startup
    • Pris 2 = Prisplan Standard
    • Pris 3 = Prisplan Pro
  • Markera för bekräftelsen.
  • Tryck på Beställ lösning.

När lösningen är klar och du har fått ditt MSN-nummer kan du aktivera Vipps MobilePay i din Quickbutik.

Aktivera i Quickbutik

1. Logga in i Quickbutik och navigera till Kassa > Betalsätt.
  2. Lokalisera Vipps MobilePay betalsätt, tryck på Aktivera och Ja, ange MSN. (Har du ingen avtal ännu trycker du på Nej, registrera ett konto hos Vipps här.)
  3. Ange ditt MSN-nummer.
  4. Tryck på Aktivera.
  5. Klart. Vipps MobilePay är nu tillgängligt i din kassa.

Bra att veta

• För att få ett godkänt Vipps-avtal måste du ha köpvillkor tillgängliga i din butik. Detta skapar du under Sidor > Skapa sida i Quickbutik. Välj mallen ”Om köp och returer”. Vipps har flera krav på innehåll vid upprättande av avtal. Du hittar en översikt här.
  • Vipps MobilePay har endast stöd för norsk valuta.
  • När kunden genomför ett köp reserveras beloppet, när du markerar ordern som skickad dras pengarna från konto. Kunden kan se status för betalning i Vipps-appen.
  • Återbetalning hanteras direkt i kontrollpanelen i din Quickbutik.
  • Om du har ett företagsavtal sedan tidigare måste du ansöka om en ny Vipps MobilePay-produkt (Vipps MobilePay på nätet) och lägga till Quickbutik som partner innan du aktiverar i Quickbutik.

Val av prisplan:

När du ansöker om Vipps MobilePay måste du välja vilket paketpris som ska gälla för ditt avtal. Detta beror på vilken prisplan du har hos Quickbutik:

• Pris 1 – Prisplan Startup 2,99%
  • Pris 2 – Prisplan Standard 2,49%
  • Pris 3 – Prisplan Pro 1,99%