För dig som använder Stripe i butiken finns även möjlighet att ta betalt via Apple Pay samt Google Pay. Det är två digitala plånboksplattformer som gör det möjligt för din kund att betala direkt med sin Android eller iPhone-telefon. Det ersätter fysiska kort och gör att dina kunder kan betala enklare, säkrare, snabbare och tryggare.

Så här aktiverar du:

1. Navigera till Kassa > Betalsätt och klicka på redigera bredvid Stripe (ikonen som ser ut som en penna).
  2. Bocka i rutan Aktivera betalningar via Apple Pay & Google Pay.
  3. Klicka på Spara.
  4. För Apple Pay behöver du även lägga till din domän för kassan i Stripes kontrollpanel,
    t ex. checkout.minbutik.se. Detta gör du genom att klicka här.
  5. Klart. Du erbjuder nu Apple Pay samt Google Pay som betalsätt i butiken.

Bra att veta:

• Har du inte aktiverat domän för din kassa ännu, kan du följa vår vägledning som du hittar här. Se till att du först pekar din domän mot din kassa innan du aktiverar Apple Pay.
  • Du behöver endast lägga till domänen hos Stripe och därefter trycka på spara. De andra stegen är inte nödvändiga, därför behöver du inte lägga till ”verifikationsfilen” för att Apple Pay ska fungera i din kassa. Det är tillräckligt att lägga till domänen för kassan hos Stripe.