Med Svea Checkout kan du erbjuda dina kunder säkra betalningar via kort, banköverföring, Swish samt faktura/delbetalning. Svea erbjuder unika avtal för dig och din verksamhet med priser från 2.25% per beställning.

Så här aktiverar du ditt avtal för Svea i butiken:

1. För att kunna erbjuda Svea Checkout som betalsätt behöver du skaffa ett avtal för betallösningen. Detta gör du genom att skicka en förfrågan till Svea här.
  2. Navigera till Kassa > Betalsätt i din Quickbutik-kontrollpanel och välj Aktivera direkt.
  3. Välj Ja, ange uppgifter
  4. Ange ditt Merchant ID samt Checkout Secret i respektive fält. Dessa får du utav Svea efter du tecknat ett avtal.
  5. Klicka på Aktivera och sen är det klart. Svea Checkout har nu aktiverats i din butik.

Bra att veta

• För att kunna erbjuda Svea Checkout i butiken så har Svea en rekommendation att butiken omsätter minst 2 miljoner per år.
  • Valutor som Svea har stöd för är SEK, NOK, DKK samt EUR.
  • Köp kan endast genomföras i butikens huvudvaluta. Beställningar från utlandet kan dock betalas i SEK.
  • Behöver du återbetala en beställning betald via Svea så kan den återbetalas direkt ifrån webbutiken. Du kan välja att återbetala antingen hela beloppet eller ett valfritt belopp.
  • I vissa fall kan beställningar ha ett annorlunda beställningsnummer hos Svea jämfört med i butiken. Detta har att göra med hur Svea hanterar beställningsnummer vid bland annat övergivna varukorgar. T. ex. kan beställning 5000 i butiken ha 5000-1 hos Svea. Det är då numret innan bindestrecket som identifierar beställningen i butiken.