En produkts sidtitel tas automatiskt från den rubrik du gett produkten. Sidbeskrivningen tas automatiskt från din beskrivning för produkten och visas även ofta som en kortare beskrivning under produktens rubrik och pris.

sidbeskrivning-kortare-beskrivning

Sidtiteln och sidbeskrivningen är också till för SEO på Google och kommer att synas även där. Allt i din butik sökmotoroptimeras automatiskt utan att du behöver göra något specifikt. Om du manuellt vill ställa in detta för en produkt så är det dock möjligt.

Så här ändrar du en produkts sidtitel och sidbeskrivning:

1. Navigera till Produkter och välj att redigera önskad produkt.
  2. Scrolla sedan ned till Sökmotoroptimering.
  3. Här kan du välja att bocka ur ”” för både Sidtitel och Sidbeskrivning.
  4. Ett textfält kommer fram där du själv kan skriva i texten som ska synas.
  5. Klicka på Spara.

Bra att veta

Vi rekommenderar att sidtiteln består av max 50 tecken och sidbeskrivningen av 156 tecken.

Det är även möjligt att ställa in sidtitel och sidbeskrivning för din butik generellt. Läs mer om hur du gör det här.