Sidtiteln(meta title) och sidbeskrivningen(meta description) är det som bestämmer hur din butik visas i Googles sökresultat och andra sökmotorer. Detta är det första dina kunder ser när de letar efter något på Google. Du kan se det som ditt skyltfönster ut mot besökare i sökresultatet.

Din sidtitel är även det som visas i webbläsarens fönster om du har flera flikar öppna.

Så här ändrar du butikens titel och beskrivning:

1. Navigera till Inställningar > Sökmotoroptimering (SEO).
  2. I fältet Butikstitel ändrar du din butiks titel.
  3. Du kan välja att bocka ur ”Använd även butikstiteln för startsidan” om du vill använda en annan unik butikstitel specifikt för din startsida.
  4. I fältet Butiksbeskrivning ändrar du beskrivningen av din butik.
  5. Dina ändringar ser du i fönstret som visas under Förhandsvisning och du kan där se hur det kommer se ut i sökresultatet.
  6. Klicka sedan på Spara.

Bra att veta

Vi rekommenderar att sidtiteln består av max 70 tecken och sidbeskrivningen av 156 tecken.