Sidtiteln(meta title) och sidbeskrivningen(meta description) är det som bestämmer hur din butik visas i Googles sökresultat och andra sökmotorer. Detta är det första dina kunder ser när de letar efter något på Google. Du kan se det som ditt skyltfönster ut mot besökare i sökresultatet.

metatitle-metadescription-quickbutik

Så här ändrar du butikens titel:

Din sidtitel visas i webbläsarens fönster om du har flera flikar öppna. Automatiskt så används butiksnamnet som butikstitel men du kan även välja att skriva en specifikt utformad butikstitel.

1. Navigera till Inställningar > Sökmotoroptimering (SEO).
  2. Välj att bocka ur Använd butiksnamn som butikstitel.
  3. I fältet Butikstitel ändrar du din butiks titel. Vi rekommenderar att den består av 70 tecken.
  4. Du kan bocka ur Använd även butikstiteln för startsidan om du vill använda en annan unik butikstitel specifikt för din startsida.
  5. Klicka sedan på Spara. Dina ändringar ser du under Förhandsgranska.

Så här ändrar du butikens beskrivning:

1. Navigera till Inställningar > Varumärke.
  2. I fältet Butiksbeskrivning ändrar du din butiks meta description. Vi rekommenderar att den består av 156 tecken. Dina ändringar ser du under Förhandsgranska.
  3. Klicka sedan på Spara.