Egen produktinformation gör att du kan lagra egen extra information i dina produkter. Detta görs via 3 datafält som kommer till i kontrollpanelen i redigeringsläget för produkterna. Detta är användbart för dig som vill ange ytterligare data antingen för internt bruk eller för dig som vill göra utveckling i källkoden.

Så här kan du använda dig av datafält:

För att hjälpa dig förstå hur du bäst kan använda dig av datafält listar vi nedan några exempel på användningsområden.

  • Kan användas till internt bruk för att lägga till information på dina produkter i kontrollpanelen men som inte syns i butiken. Tex. ange tillverkningsdatum, garantitid eller om de finns flera leverantörer. (Startup, Standard, Pro)
  • Kan användas för att skräddarsy produktsidor/information i butiken. T.ex. för att skriva ut information som inte finns med i produktbeskrivningen eller skriva ut en text när produkten har ett visst lagersaldo. För att datafält ska visas i butiken kräver detta skräddarsydd utveckling i källkoden för ditt tema. Datafälten kommer inte att synas i din webbutik om inte du själv väljer att lägga till detta i ditt tema. (Standard, Pro)
    Läs mer i under product.datafield_x i vår designdokumentation här.

Så här aktiverar du Egen produktinformation:

  1. Navigera till Inställningar > Egen produktinformation. Klicka på switch-knappen för att aktivera och välj Öppna.
  2.  Nu finns 3 datafält tillgängligt under Produkter > redigeringsläget:
    Egen-produktinformation-datafält-under-produkter

Bra att veta:

  • Prisplan Startup och Standard ger dig tillgång till 3 datafält. Behöver du lägga till fler är detta möjligt med prisplan Pro.

Var detta till hjälp?