Med funktionen Produktimporter kan du själv importera dina produkter till butiken och uppdatera befintliga produkter. För att det ska vara möjligt att importera din fil behöver den vara i CSV-format (Comma-separated values) samt UTF-8 eller Iso-14.

Så här gör du:

1. Navigera till Inställningar i kontrollpanelen och lokalisera Produktimporter.
  2. Klicka på switch-knappen för att aktivera och sedan Öppna. I översikten ser du de 3 senaste importerna och kan påbörja en ny import.
  3. Välj Standard (CSV-fil) om du använder Quickbutiks filformat eller Annan plattform om du vill importera från annan plattform.
  4. Välj fil som ska importeras och om produkter ska skapas eller uppdatera befintliga.
  5. Välj om du vill importera bilder, kategorier, om menypunkter ska skapas för kategorierna, om du vill lägga till moms samt om du vill importera och skapa 301:or för dina URL:er. Välj sedan Gå vidare när du gjort dina val.
  6. Koppla fälten med de olika kolumner som finns i filen. T.ex. fält Art.nr kopplar du mot kolumnen som motsvarar produkternas artikelnummer i din fil. När du kopplat samtliga kolumner i filen till fälten klickar du på Förhandsgranska import.
  7. Under förhandsgranskningen kan du granska dina ändringar från importen. Du ser om en produkt skapas eller uppdateras och vad som kommer skapas/uppdateras på produkten.
  8. Efter granskningen klicka på Bekräfta import.
  9. Klar. Du kan följa status på importen under översikten. När importen är klar hittar du produkterna under Produkter i din kontrollpanel.

Bra att veta:

• Du har fri tillgång till Produktimporten under gratisperioden.
  • Du kan se våra exempelfiler här utan varianter och här med varianter.
  • För att skapa en ny produkt måste det finnas en identifierare för produkten i filen, antingen Product_id eller SKU.
  • Det är möjligt att importera produkter med och utan varianter i samma fil, kika i våra exempelfiler ovan för att se hur du strukturerar din importfil.
  • För att importera en produkts lagersaldo som obegränsat lämnar du cellen i kolumnen qty tom. Inställningen Obegränsat aktiveras då och är i bockad för produkten i dess inställningar.
  • Du kan importera bilder till dina produkter, bilden behöver vara uppladdad i en öppen bildbank (eller liknande) online för att detta ska vara möjligt. Lägg till bildens specifika länkadress i kolumnen Images, vill du ladda upp flera bilder till samma produkt lägger du upp de olika bildlänkarna i samma cell och separerar dem med ett kommatecken.
  • När du uppdaterar befintliga produkter räcker det att filen innehåller identifierare för produkterna/varianterna (Product_ID/Variant_ID) samt den kolumn du vill uppdatera för produkterna.