En favicon är den lilla ikon som du kan se i webbläsarens fönster och som ändras beroende på vilken sida du besöker. Lägger du en hemsida som bokmärke så ser du även favicon och hemsidans namn. Oftast så använder man företagets logotyp som favicon, vilket kan skapa ett mer professionellt intryck hos besökarna.

Exempel-Favicons

I vissa butiksteman kan man lägga till en favicon direkt via Tema > Anpassa Tema > Allmänt > Ladda upp Favicon, men det är inte alla teman som har denna inställning. Använder du ett tema i din butik som inte har denna inställning så går du tillväga så här:
  1. Navigera till Inställningar > Mediefiler.
  2. Ladda upp den bild du önskar ha som favicon genom att trycka på knappen +Välj fil och sedan Ladda upp.
  3. Din bild kommer nu läggas till i listan över mediefiler. Du kan även se att det uppstår en länk för bilden, kopiera länken och spara denna till senare.
  4. Navigera till Inställningar > Egna Scripts
  5. I det översta textfältet (Egna scripts i källkoden – head) så klistrar du in denna kod:
    <link rel="icon" type="image/png" href="">
  6. Klistra in länken för den bild du önskar som favicon mellan de två sista ”” i koden (efter href=)
  7. Spara och det ska nu vara klart!

Har du inte en favicon?

Med hjälp av dessa gratistjänster kan du enkelt skapa din egen favicon: