Med Produktsortering gör du det möjligt för kunder att välja i vilken ordning de vill se dina produkter. Detta görs via en rullgardinslista där kunderna kan sortera efter t. ex. lägsta pris, högsta pris, popularitet m.m.

GIF som visar hur man sorterar i en rullgardinslista för att få fram t. ex billigast först

Så här aktiverar du Produktsortering:

1. Navigera till Inställningar och lokalisera Produktsortering. Klicka på switch-knappen för att aktivera funktionen.
  2. Under Sortera efter bockar du i det alternativen som du vill att kunder ska kunna sortera dina produkter efter när de befinner sig på en kategorisida.
  3. Vid Placering & Utformning bestämmer du placeringen av rullistan för produktsorteringen. Ange vilket HTML-element du vill att rullistan ska placeras inuti innan, efter eller i.
  4. Under Lägg till CSS-klasser för produktsorteringen kan du lägga till valfria CSS-klasser som används för att anpassa utseendet av produktsorteringen.
  5. Klicka på Spara ändringar.