Shopping på Instagram gör det möjligt att sälja direkt i flödet på Instagram. Med ett inlägg som innehåller produkttaggar på Instagram kan dina följare få tillgång till priser, produktdetaljer och knappen Köp helt utan att behöva lämna Instagram. Detta kan öka försäljningen och förbättra köpflödet för de som tycker om vad de ser. Läs mer om shopping på Instagram här.

Så här kommer du igång:

För att börja med shopping på Instagram måste ditt företag bli godkänt av Instagram. För att bli godkänd krävs att du uppfyller följande:

1. Ditt företag måste sälja fysiska produkter som uppfyller villkor som Instagram har i sitt handelsavtal för säljare och handelspolicyer.
  2. Ditt företag måste konverteras till en företagsprofil.
  3. Din företagsprofil ska anslutas till en Facebook-katalog, där dina produkter finns. I Quickbutik behöver även samtliga av dina produkter ha angivna ID:n. Läs hur du gör detta här.
  4. När ovanstående krav är uppfyllda granskas samtliga punkter med syfte att ge dig åtkomst till funktionen. Enligt Instagram kan det ta några dagar men även längre om de behöver granska kontot mer noggrant.
  5. När du godkänns, får du en avisering från Instagram och kan då slå på produkttaggning via Inställningar direkt i appen.
  6. Du måste ha skapat ett produktflöde som Instagram löpande kan hämta informationen från.