Shopping på Instagram gör det möjligt att sälja enklare och smartare, direkt i flödet på Instagram. Med ett inlägg som innehåller produkttaggar på Instagram, kan dina följare få enkelt tillgång till priser, produktdetaljer och knappen Köp – helt utan att behöva lämna inlägget eller Instagram. Perfekt för att öka försäljningen och underlätta köpflödet för de som tycker om vad de ser.

Du kan läsa mer om shopping på Instagram från officiella förklaringen här.

Vad behöver jag för att komma igång?

För att komma igång med shopping på Instagram, måste ditt företag bli godkända av Instagram. För att bli godkänd krävs att du uppfyller följande:

1. Ditt företag måste sälja fysiska produkter och som uppfyller villkor som Instagram har i sitt handelsavtal för säljare och handelspolicyer.
  2. Er företag måste konverteras till en företagsprofil.
  3. Din företagsprofil ska anslutas till en Facebook-katalog, där dina produkter finns.Du kan skapa och hantera detta i Facebook Business Manager eller direkt på företags sida på Facebook. Quickbutik ger dig möjlighet för att skapa en komplett Facebook-katalog med alla dina produkter enkelt – med ett produktflöde som uppdateras löpande. Läs hur du skapar ett produktflöde (katalog) här.

När ovanstående krav är uppfyllda granskas samtliga punkter med syfte att ge er åtkomst till funktionen. Instagram meddelar att detta kan ta några dagar, men ibland lite längre om de behöver granska kontot mer noggrant (t.ex om man säljer lite annorlunda produkter). När du godkänns, får du en avisering från Instagram och kan då slå på produkttaggning via Inställningar – direkt i appen.