Ett produktflöde till Facebook eller Instagram innebär att du önskar att sälja via dynamiska produktannonser på Facebook eller via produkttaggar direkt i Instagram. Med ett produktflöde menas att ett flöde av samtliga produkter som du väljer, hämtas löpande av Facebook/Instagram för att ha koll på ditt sortiment – vad som är kvar i lager, bildändringar, prisändringar mm.

Ett produktflöde ingår i en katalog hos Facebook under Business Manager. För att skapa ett produktflöde, skapar man först en katalog i er Facebook Business Manager.

Obs! Facebook kräver att man har angett IDn för sina produkter i sitt produktflöde. Detta gör ni genom att säkerställa att ni anger EAN, som används som GTIN i Facebook, för alla era produkter i Quickbutik. Alternativt kan ni använda fältet för Leverantör i Quickbutik vilket i så fall används som Brand i Facebook. Produkter utan någon av dessa värden/IDn avvisas av Facebook vid inläsningen av produktflödet.

Så lägger du till en ny katalog.

1. Logga in på Business Manager och öppna Inställningar.
  2. Klicka på Personer och resurser.
  3. Klicka på Produktkataloger.
  4. Klicka på Lägg till en ny produktkatalog och sedan Skapa en ny produktkatalog.
  5. Ge ett valfritt namn till produktkatalogen och välj den typ av produkter du lägger till i katalogen.
  6. Tryck Skapa produktkatalog.
  7. (Valfritt, vid behov) Lägg till personer om du önskar att andra användare ska kunna hantera den.
  8. (Valfritt, vid behov) Markera pixlar eller appar som du vill koppla till katalogen eller tryck Hoppa över.
  9. Markera nya produktkatalogen och tryck Lägg till produktflöde.
  10. Ange ett valfritt namn på flödet och valutan som ni använder i butiken.
  11. Välj uppladdningstyp ”Schemalagda återkommande uppladdningar”.
  12. Skapa ditt produktflöde och ange länkadress till ert Google Shopping-produktflöde som ni hittar i Quickbutiks kontrollpanel under Försäljningskanaler > Google Shopping (slutar på gshopping.xml). Det är nämligen detta produktflöde som även används för Facebook/Instagrams produktflöde.
  13. Tryck Spara och klart.

Använder ni detta för Instagram? Då finns det ett litet steg till att utföra: Kom då ihåg att aktivera nya produktflödet under Inställningar direkt i ert Instagram konto. Se hur du gör detta här.