Med Quickbutik kan du enkelt anpassa dina fraktsätt för att gälla specifika postnummer. Den här guiden hjälper dig att ställa in fraktalternativ som antingen är synliga för eller dolda från vissa postnummer.

Dölja fraktsätt för specifika postnummer

Om du vill dölja ett fraktsätt för vissa postnummer kan du göra detta genom att ange de postnummer du inte vill skicka till. Du kan använda både wildcards och nummerintervall för att specificera postnummer.

Så här gör du:

1. Gå till dina Fraktinställningar.
  2. Skapa eller redigera ett fraktsätt.
  3. Under Postnummer-sektionen, välj alternativet för att dölja fraktsättet.
  4. Lägg till postnummer eller nummerintervall i fältet.

Synliggöra fraktsätt för specifika postnummer

Om du endast vill erbjuda ett fraktsätt till vissa postnummer, kan du också ställa in det genom att specificera vilka postnummer som ska gälla. Precis som vid dölja kan du använda wildcards eller nummerintervall.

Så här gör du:

1. Gå till dina Fraktinställningar.
  2. Skapa eller redigera ett fraktsätt.
  3. Under Postnummer-sektionen, välj alternativet för att visa fraktsättet för specifika postnummer.
  4. Ange postnumren eller intervallen som ska gälla.

Bra att veta:

• För att kunna anpassa fraktsätt för specifika postnummer behöver du aktivera Tvåstegskassa.
  • Du kan använda wildcards (t.ex. 254* för att täcka alla postnummer som börjar på 254) och nummerintervall (t.ex. 11130-11180).
  • Postnummer ska skiljas åt med kommatecken (t.ex. 11130, 11250, 11360).
  • Det går inte att klistra in flera postnummer på en gång. Vid många postnummer rekommenderas att använda större intervaller för snabbare inmatning.

Relaterade länkar:

Hur väljer jag mellan enstegs- och tvåstegskassa för min butik?
Hur skapar jag ett särskilt fraktsätt för en specifik produkt?