Ja, ni kan byta tema i er butik precis när ni vill och obegränsat antal gånger. Detta gör ni enkelt i er kontrollpanel i Quickbutik under Utseende > Tema. Klicka sedan på Byt tema.

Byte av tema påverkar inte informationen i er webbutik, så som er produkt information, era kategorier och innehållet i era informationssidor.

Vid byte av tema bör ni dock tänka på att ni behöver ställa in era färger, typsnitt m.m. samt bygga upp er startsida som ni vill ha det under Utseende > Tema > Anpassa tema då dessa inställningar är specifika för varje tema.

Kan jag ha flera teman?

Med Quickbutik Standard finns möjligheten att lägga till ett tema och då ha totalt två teman i sin butik. Varav ett är i liveläge och ett i uppbyggnadsläge.

Ni som har Quickbutik Pro har möjligheten att lägga till flera teman för er webbutik. Totalt kan man ha tio teman att växla mellan. Det innebär att ni kan jobba på ett eller flera tema i bakgrunden samtidigt som ett annat tema är live. Ni kan alltså ha flera olika butiksdesigns som ni kan växla mellan.

I praktiken innebär detta att ni kan jobba på designändringar m.m. i lugn och ro utan att era besökare ser det för att sedan byta temat till liveläge när ni är redo för det. Ni kan även ställa in så att temat automatiskt går live vid en viss tidpunkt, alltså är det perfekt för t.ex. kampanjer vid Black Friday, Jul m.m.

Ni lägger enkelt till fler teman under Utseende > Tema, klicka sedan på + Lägg till nytt tema.