Denna guide avser våra tema NovaNova Canvas & Nova Defined.

Din butiks tema är uppdelat i olika sektioner. För att redigera dessa sektioner, navigera till Utseende > Tema > Anpassa tema. Följande sektioner finns tillgängliga i temat Nova:

Färger och typsnitt:
Här ställer du in färgerna i ditt tema. Du kan bland annat ange textfärg samt färg för olika sektioner i temat.

Toppsektion:
Här kan du ange fritext i toppsektionen, välja att visa betalsättikoner samt ställa in hur du vill att sektionen ska visas på mobila enheter. Du har även möjlighet att dölja toppsektionen helt.

Headersektion:
Denna sektion visas under toppsektionen. Här kan du lägga till din logotyp, en sökruta samt redigera texten för varukorgen och önskelistan. Du kan även välja att fästa headersektionen vid scroll på mobilen.

Startsida:
Här lägger du till de sektioner du vill ha på startsidan. Du kan lägga till följande sektioner:

• Produktsektioner – Med sektionerna Kategoriöversikt, Produktkarusell och Rutnät med produkter kan du visa dina produkter direkt på butikens startsida.
  • Bildsektioner – I sektionerna Bildspel, Banner, Bild/bilder med caption och Text och bild jämsides kan du ladda upp egna bilder och bildtexter samt infoga länkar som leder kunden vidare till din valda plats.
  • Textsektioner – I sektionerna Rubrik, Infoga sida, Egen sektion/HTML, Blogginlägg och Födelsboxar kan du infoga text med information om din butik och dina produkter.

Produktsida:
Här redigerar du utseendet på produktsidorna. Du kan bland annat ställa in om du vill visa lagerstatus, hur produktbilderna ska visas samt texten på köpknappen.

Kategorisida:
Här redigerar du utseendet på kategorisidorna. Du kan bland annat ange om underkategorier ska visas, hur många produkter som ska visas per rad och sida samt om produktbilderna ska beskäras för ett enhetligt intryck.

Kontaktsida:
Här redigerar du utseendet på din butiks kontaktsida. Du kan bland annat välja att visa vart ditt företag finns på en karta samt titel och text till kontaktformuläret.

Sidfot:
Här redigerar du informationen i sektionerna som finns i butikens sidfot. Du kan redigera sektionerna för nyhetsbrev, fritext, kontaktinformation, fotmeny, sociala medier ikoner och betalsätt ikoner.

Övrigt:
Här kan du bland annat ladda upp en Favicon som visas på butikens flik i kundens webbläsare samt ange butikens bredd och animeringseffekt.

Bra att veta:
Du kan ändra placeringen av en sektion på startsidan genom att klicka på den, hålla ned musknappen, dra och släppa på önskad placering.
CleanShot 2023-11-08 at 10.20.33